Meninger

Hockeyfinalen trengte disse to - endelig på kokepunktet

KOMMENTAR: Finaleserien mellom Oilers og Storhamar tok fyr på rett tidspunkt. Det trengtes.

Hockeysporten trenger en Josh Soares som bjudar på og slenger lange kyss til Storhamar-fansen. Idretten trenger en Eirik Skadsdammen som feirer 3-0 i åpen kasse som et finaleavgjørende mål i sudden death. Det er ikke politisk korrekt, men det skaper stemning, interesse og diskusjon, skriver Aftenbladets Kristian Kvendseth før den femte finalekampen.
  • Kristian Kvendseth

Ishockey på sitt beste skal engasjere. Det skal være situasjoner og taklinger og følelser og kok. Når til og med Stavanger-ordføreren melder seg på og henter frem Oilers-drakten for å pynte seg til stortingsbesøk, da er vi der vi skal være.

Det er finale og det er lokalpatriotisme. Og det betyr noe for mange.

Det startet ganske kjedelig. I nesten tre kamper var det knapt noe som minnet om finale. På tribunene skrøt supporterne av hverandre og på isen så det tidvis ut som bandy.

Men akkurat da årets finaler var på vei inn i den store hockeyglemselen, bestemte Eirik Skadsdammen seg for å bidra på sin måte.

På Kongsvinger gjør de sikkert mye rart. Kanskje feirer de 3-0-scoringer i tomt mål på bortebane ved å skli på knærne over halve isen også, men det gjør de i hvert fall ikke der Josh Soares kommer fra. Den canadiske Oilers-profilen ga beskjed om at han ikke likte det han så da Skadsdammen punkterte den tredje finalekampen i DNB Arena.

Dermed var kjøret i gang. Heldigvis fortsatte det i den fjerde kampen også – foran 7000 tilskuere.

Det er egentlig bare fint at Storhamar-legende Pål Johnsen gir den nesten to meter høye NHL-importen Christian Hanson beskjed om at det er feigt å filme, for så plutselig å bli høy og mørk i møtet med ungguttene i fjerderekken til Storhamar.

På samme måte som det er helt i orden at Josh Soares gir beskjed til Jacob Berglund om at du betaler en pris når du krysser på tvers i angrepssonen uten å se hvor du skøyter.

For begge deler er helt riktig.

Så får vi heller unnskylde klubbledelsen på Hamar som valgte å innrapportere Soares til forbundet etter den brutale, men rene taklingen på Storhamars supersvenske søndag kveld. Da det gikk noen timer og Hamar-guttene fikk ting litt på avstand, valgte de å trekke klagen. Det var nok en rett avgjørelse.

For det som skal skje de neste dagene får vi håpe at Berglund er med til Stavanger tirsdag kveld. Svensken fikk behandling i garderoben etter søndagens kamp og ble ikke gjort tilgjengelig for pressen sammen med de andre spillerne etterpå.

For et lag som har en mindre tropp enn Oilers og i tillegg belaster de beste spillerne sine langt mer enn Stavanger, vil det være tett opp mot katastrofe å måtte klare seg uten sitt offensive ess i én eller flere av de tre kampene som gjenstår.

Derfor er det veldig greit å skjønne at Josh Soares ikke er populær på Hamar. Det er til og med enkelt å forstå at noen av de 7000 tilskuerne i skuffelse kastet flasker etter mannen som er i ferd med å innta rollen som en viss svenske med langt hår og fantastisk skudd tidligere gjorde til sin og perfeksjonerte i Stavanger.

Hockeysporten trenger en Josh Soares som bjudar på og slenger lange kyss til Storhamar-fansen. Idretten trenger en Eirik Skadsdammen som feirer 3-0 i åpen kasse som et finaleavgjørende mål i sudden death. Det er ikke politisk korrekt, men det skaper stemning, interesse og diskusjon.

— Jeg er en banditt, pleide Martin Strandfeldt å si med et lurt smil da det stormet som verst rundt ham.

Hockeyen trenger banditter.

Og heldigvis fant vi noen nå.

Les også

  1. Storhamar trekker innrapportering av Oilers-spiller

  2. Stavanger-ordfører møter i Oilers-drakt på Stortinget

  3. Thoresens svar på tiltale