Meninger

«TIL er i sin største krise på mange år»

TIL kan ha sparket Steinar Nilsen på sviktende grunnlag. Og den nye treneren vet ikke hvor lenge han har jobben. Det er toppen av kaka som i dag ga klubben et klovnestempel det vil ta tid å bli kvitt.

SPARKET: Steinar Nilsen møtte pressen i sitt eget hjem i Tromsø tirsdag ettermiddag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB scanpix

 • Rune Robertsen
  iTromsø

KOMMENTAR: Klokken 10.00 i formiddag bekreftet styreleder Per Aronsen at TILs hovedtrener Steinar Nilsen hadde fått sparken. På den påfølgende pressekonferansen hadde Aronsen sammen med Ulf Johansen, administrerende direktør, ingen forklaring på hvorfor Nilsen ikke fikk fortsette i jobben.

Det eneste som ble sagt var at styret i klubben var enstemmig i å avslutte hovedtreneren og TIL-legendens kontrakt.

Styreleder Per Aronsen (t.v) og administrerende direktør Ulf Johansen i Tromslø IL vil ikke gi noen begrunnelse for hvorfor de sparker Steinar Nilsen som hovedtrener ut over at dette er det beste for klubben nå. Foto: NTB Scanpix

Pressekonferansen skulle vise seg å være starten på noe TIL-ledelsen ikke hadde sett for seg. Innen kort tid hadde omtrent ”alle” fotballeksperter i landet slaktet begrunnelsen – eller den manglende sådanne. For måte på elendig mediehåndtering har jeg sjeldent sett. At klubben har en medieansvarlig, som i dette tilfellet umulig kan ha blitt brukt på rett måte, forteller alt om hvor dårlig planlagt og gjennomført dagen har vært fra TIL-ledelsens side.Da jeg sto på Steinar Nilsens svært så solfylte terrasse noen minutter før han skulle ha sin pressekonferanse klokka 13.30 kom forklaringen fra TIL i en ny pressemelding. Spillernes angivelige misnøye var det som skulle ha hovedansvaret for styrets beslutning om å kvitte seg med treneren.

At kaptein Simen Wangberg uttalte på Alfheim tidligere på formiddagen at Steinar Nilsen hadde tillit endte i beste fall opp som en hvit løgn da klubben i etterkant fastslo noe annet.

Rune Robertsen, sportsredaktør hos iTromsø.

I ettertid kom det også etter det iTromsø vet at langt fra alle de 23 spillerne følte seg involvert, og TV 2 gikk så langt som å hevde at bare to spillere ønsket Nilsen bort. Derfor blir det i morgen møter internt i spillergruppa for å finne ut hva som har gått galt, og det bare to dager før den viktige kampen mot Lillestrøm på Åråsen. Det betyr at avgjørelsen tatt av styret kan ha vært forhastet, og tatt på sviktende grunnlag. Er det tilfelle vil det være en feil så grov at styret kommer til å måtte gå av på dagen. Midt oppe i det hele sitter assistenttrener Bård Flovik. Han har nå sagt ja til å overta hovedtreneransvaret inntil videre.

– Om det er i to, fem eller 14 dager jeg er her vet jeg ikke, men det er midlertidig, sa Flovik til pressen da han sto utenfor brakka på Alfheim.

Bård Flovik (t.h.) overtar etter Steinar Nilsen. Foto: NTB Scanpix

I utgangspunktet kan det se merkelig ut at Flovik skal overta. Trenerduoen Flovik/Nilsen har samarbeidet tett og vært solgt inn til alle i og rundt TIL som et team. Derfor er det sett utenfra pussig at ikke også Flovik må forlate klubben samtidig som Nilsen.For hvorfor skal spillerne kjempe for en trener som har vært med omtrent like lenge som Nilsen? Og hva slags tillit føler Flovik når han ikke etter det offentligheten vet har fått spørsmål om å ta over ut sesongen? Jeg forstår veldig godt om Flovik ikke føler seg overveldende ønsket videre. Det er ikke et godt utgangspunkt for en leder som må være sterk for at TIL skal berge plassen i eliteserien. Klubben har ikke penger til en ny trener, og hvem vil strengt tatt gi dem det etter dagens teaterforestilling jeg er usikker på går under kategorien komedie eller tragedie.

Uansett klarer jeg ikke å se hvilken trener som nå skulle ønske seg til Tromsø.

Klubben har totalt sett ikke vært så langt nede på mange år. Kan spillerne sammen med Bård Flovik snu denne krisen?

Det vil i så fall være imponerende.

 1. Les også

  Krisemøte i spillergruppa etter Nilsen-sparking

 2. Les også

  Roger Nilsen: - Fullstendig uverdig

 3. Les også

  Tromsø-kaptein Wangberg: - Det har vært mistillit

 4. Les også

  - Jeg synes det er trasig. Steinar er en nær venn

 5. Les også

  Ondrasek om sparkingen: - Noe måtte skje

 6. Les også

  Redningsmann, medaljejubel og sparken - slik var Nilsens TIL-år

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Steinar Nilsen
 4. Tromsø IL
 5. Rune Robertsen