Meninger

Nær bunnivå med toppet lag

<p>Det var bra supporterfesten til Brann fant sted søndag. For i går var det slett ikke noe å juble for da Nest-Sotra slo Brann og sørget for enda mer bergensk bekymring en liten uke før seriestarten mot Rosenborg.</p>

brann
 • Tore Strand

Da Brann for vel to uker siden tapte 0-3 mot Fredrikstad, var det med et sammensatt lag av faste og prøvespillere.

I GÅR GIKK DE PÅ en ny mine. Men det som gir enda mer grunn til bekymring, var at det var serielaget som tapte mot Nest-Sotra. Brann gjorde store og små feil mot motstanderen som stilte opp på kort varsel, og sørget for at de som har tippet Brann nord og ned fikk mer næring til tipsene.

HVIS NOEN i Trondheim så kampen så må de ha fått en rask opptur etter kollapsen i de ti siste minuttene mot Viking søndag. Da var forsvarsspillet til Rosenborg under enhver kritikk. Brann sitt var det ting å utsette på ved flere anledninger.

KOMMUNIKASJONSSVIKT , feile valg og tafatthet preget Brann da Nest-Sotra scoret sine mål. Da betyr det lite at Brann dominerte banespillet og hadde langt flere avslutninger på mål. Nest-Sotra skal ha ros for å være godt organiserte, og 2.-divisjonslaget spilte smart mot et Brann-lag som i frustrasjonen skjøt gjestenes keeper Stian Steffensen god.

 • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

VED ALLE MÅLENE var det nølende spill i de bakre Brann-rekker, og det må være grunn til å spørre om Rune Skarsfjord har funnet den beste oppstillingen. Slik som forsvaret fremsto i går, virker det merkelig å ha en robust stopper som Yaw Ihle Amankwah på benken.

EN AV DE ANDRE kardinalfeilene Brann gjorde, var at det gikk for sakte fremover, og at de ikke brettet spillet godt nok ut på kantene. Det siste får meg til å spørre om Diego Guastavino og Bjørnar Holmvik er de rette typene i Branns 4-2-3-1-system. Eller for å snu på det: Kanskje mannskapet passer bedre i et tradisjonelt 4-4-2-oppsett med Guastavino som makker til Kim Ojo på topp, Erik Mjelde og Bentley på flankene, og Austin og Torp sentralt – den dagen Bentley er klar igjen.

DET ER IKKE SYSTEMER som vinner fotballkamper, men med Huseklepp borte og Bentley skadet, mangler Brann kantspillere som kan utfordre motstanderen. Og Brann mangler fysikk i fremste rekke. Den står Kim Ojo ene og alene for. Rosenborg fylte opp med en dansk «biff» forleden. Brann burde brukt samme oppskrift i fremste rekke der laget har få alternativer til Ojo.

NYKOMMEREN Nicolas Mezquida kom inn etter pause og fikk vist at det bor fotball i ham. 19-åringen fra Uruguay er litt lik Guastavino i spillestil og kan bli en spiller å regne med i fortsettelsen, men er neppe en som hever Brann-laget fra dag én. Det gjør heller ikke fotrappe Juninho som tidvis viser mye bra, men som har et stykke igjen til han blir fullbefaren eliteseriespiller.

ETTER Å HA GJORT store endringer i spillermateriellet, og levert svært ujevne resultater i treningskampene, kom en smell som den de fikk mot Nest-Sotra, ubeleilig. Og de kan ikke si at de ikke var forberedt på motstanderen. Det er kun ti måneder siden de tapte mot Fyllingen, som spiller på nivået under Nest-Sotra. Jeg hører noen sier at det tross alt ikke er delt ut ett eneste seriepoeng ennå. Det er riktig, men ethvert fotballag blir rystet og usikker av en smell som den Brann fikk i går. Den forteller noe om hvor lang veien tilbake til toppen er – og litt om at Brann-tilhengerne går en svært ujevn sesong i møte.

TRENINGSKAMPENE HAR VIST at Brann svinger fra det spenstige til det høyst ordinære. Det gir én grunn til bekymring. Det som uroer meg mer er at treneren spøker bort resultatet, og sentrale spillere snakker om at de hadde Rosenborg-kampen i tankene. Jeg tviler ikke på at Brann på en god dag kan spille jevnt med Rosenborg. Men jeg mener at Brann på alle dager bør slå et lag som Nest-Sotra. Det hadde jeg forventet at alle i Brann mente – og sa – også!

Les også

 1. Fansen varsler aksjoner på helgens Brann-trening

 2. Tidligere ballgutt senket Brann

 3. Torp frykter ikke dobbelt nedrykk

 4. Brann-kaptein skjønner at folk frykter nedrykk

 5. - Tror ikke noen iTrondheim biter negler

 6. DODDO-BLOGGEN: På vei mot undergangen?

 7. Skrekkelig generalprøve for Brann

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar