Meninger

Kommentar: – Vis dem, John Arne!

<p>Danmarks landslagssjef Morten Olsen påstår at John Arne Riise er Norges svake punkt. Nærmest for en rundingsbøye å regne. Var det en dum danske som talte?</p>

 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth

I går måtte John Arne Riise forklare seg foran horder av norske og danske journalister om hvordan han følte det etter Morten Olsens verbale lyskespark.

Utad holdt ålesunderen en lav profil, men inne i seg er jeg sikker på at Riise kokte. Av revansjelyst overfor den danske landslagssjefen.

Og den beste – og eneste — måten å gi svar på tiltale på, er å storspille i Parken i kveld. Og dundre løs med noen av sine spesialskudd, som har skremt «livskiten» av de fleste keepere i Europa.

 • LIVE kl. 20.15: Danmark - Norge

Ikke verdens beste

John Arne er ikke verdens beste sideback defensivt, det har Morten Olsen rett i. Men han holder mål, og er slett ikke noe svakt punkt. Og offensivt er han gull verdt for Norge, både med sine raid, sine gode crossere og sin fabelaktige skuddfot.

Så hvorfor prøver Morten Olsen på en ufin finte så nær opptil kampen? Selvsagt for å gjøre nordmannen utrygg og usikker, men John Arne er ikke en slik type som lar seg affisere av slengbemerkninger. Han blir heller ekstra tent, og en heltent John Arne skal danskene passe seg for!

Bumerang

Så dette kan slå tilbake som en bumerang mot danskene selv. Hørte du, Morten Olsen?

En annen sak er at Danmark trolig har et bedre mannskap enn oss for tiden. De var bedre enn oss på Ullevaal for noen måneder siden, da var Norge rett og slett pinlig svake. Danmark har ballspillere som vi ikke råder over, og jeg tror det blir veldig mye dansk ballinnehav i kveld.

Men det gjør ingenting, dette er noe Drillo liker. Bare ballen ikke for ofte er innenfor norsk 16-meter.

Moa alene

Det hadde vært utrolig moro å se Moa og John Carew i tospann på topp i dag, men det får vi ikke før Norge eventuelt må jage et utligningsmål kvarteret før slutt eller så. Drillo føler seg trygg i sitt 4-5-1 system, og da er det kun plass til Moa fra start av. Det er synd, også for Moa, for han blir en bedre spiller med en stor og sterk makker ved siden av seg.

Men å kritisere Drillo holder jeg meg unna, han har en fantastisk evne til å hale fram resultater selv når det ser som mørkest ut. Han har helt sikkert gjennomanalysert danskene, og har lagt sin plan.

Problemet hans er ofte når kartet ikke stemmer med terrenget. Drillo er ikke flink til å endre strategi dersom noe går galt tidlig i kampene. Da blir han ofte rådvill og nølende. I sitt hode tror jeg at han ser for seg en kamp som står og vipper på 0–0 til langt ut i 2. omgang, og at danskene så blir så utålmodige at de blotter seg bakover. Og så stjeler vi et mål og seieren.

En vakker tanke, men det blir ekstremt tøft å gjennomføre dette i Parken. Der danskene «aldri» taper.

Hjertet sier uavgjort, hjernen sier en snau dansk seier. At Norge skal vinne ser jeg ikke for meg i det hele tatt, men det gjør Drillo. Og han er trollmannen fra Oz for ossnordmenn!

God kamp, og måtte Morten Olsen få bite i seg sine hånlige ord om John Arne Riise!

LIVE-CHAT DANMARK - NORGE

Les også

 1. - Skrap vekk Norge

 2. - Spekulasjonene påvirket Huseklepp

 3. Riise: - Jeg bryr meg ikke

 4. Slik får du sett landskampen i kveld

svp://98721?view=ap

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Helge Skuseth