Fortsetter nedturen?

<p>Brann har godt tak på FKH, men Doddo føler seg ikke sikker på seier.</p>

FotballTippeligaen9. April 2011Brann stadionBrann - Fredrikstad 0 -1Rune Skarsfjord , trener BrannFoto: Astrid M. Nordhaug
  • Doddo
    Doddo

Mange har pekt de tøffe bortekampene mot Rosenborg og Molde når de skal forklare Branns vanskelige start på sesongen. Det betyr, hvis vi er enige i den påstanden om at sesongåpningen til Brann har vært spesielt utfordrende, at det skal bli lettere fremover. Men jeg er ikke så sikker på det. På lørdag møter Brann FK Haugesund på bortebane.

Hvis vi ser de to siste sesongene under ett, er Haugesund og Rosenborg de suverent sterkeste hjemmelagene. Haugesund har kun tapt to ganger de to siste årene på hjemmebane. Det er en imponerende statistikk.

Hvis vi legger Branns form, og Haugesunds hjemmestatistikk til grunn, går det mot et klart Brann-tap.

Men heldigvis finnes det en annen og mer oppmuntrende statistikk (og her sakser jeg fra dagens BT):

«Brann har en meget hyggelig historie mot lørdagens motstander Haugesund. Bergenserne har aldri tapt mot de hvite og blå. Etter ti obligatoriske kamper klubbene imellom, står de røde med seks seirer, mens fire har endt uavgjort. Seks av disse oppgjørene ble rett nok spilt i perioden 1997-2000.»

Det var statistikk og tall. Virkeligheten er en helt annen. Brann mangler fortsatt sentrale spillere som Austin og Jonsson, og det er fortsatt få tegn på at spillet til Brann skal løsne, slik at vi får se det vi så så mange ganger i fjor, da Brann kjempet seg til heroiske seire over lag som Rosenborg, Lillestrøm og Vålerenga.

Derfor har Rune Skarsfjord annonsert at Brann skal spille enklere og mer i lengderetning. Det vil i klartekst si at Brann skal spille flere langpasninger opp til Kim Ojo.

Det er et valg jeg støtter. Når man er ute av flyten, og sliter med selvtilliten, er det smart å satse på det enkle, og som Brann hadde suksess med i 2011. Dessuten kom Branns største sjanse mot Strømsgodset, hvis vi ser bort fra den de scoret på, nettopp etter en langpasning til Kim Ojo.

Så får vi se om den medisinen virker.

  • Blir denne kampen vendepunktet for Brann, eller vil nedturen fortsette? Hva tror du?