Doddo: - De omsetter sjansene i grå hår og negative primalskrik

Hva bør Lars Arne Nilsen gjøre med Branns scoringsvegring, spør Doddo.

Doddo blogger om Brann.
 • Doddo
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger. Les mer her.

Det skal ikke så mye til for å gjøre oss Brann-supportere til optimister. Når Brann vinner en kamp, tror vi straks på bedre tider. Brann er tross alt en storklubb og de har tross alt noen av Norges best betalte spillere i sine rekker.

Nå kommer de, nå løsner det, sier vi. Men allerede uken etterpå er vi som regel nede igjen i en dyp bølgedal. Atter en gang var det kun et blaff.

Denne uken byr også på optimisme i håpefulle Brann-hjerter, men i dag inneholder optimismen også en god porsjon realisme. Det er reelle grunner til å tro at Brann har blitt et bedre fotballag. De har vunnet tre kamper på rad og de er kun ett poeng bak direkte opprykksplass.

BRANN-HELT: Azar Karadas avgjorde mot Levanger og gratuleres av ferske Sivert Heltne Nilsen.

Piotr Leciejewski er skadefri og i form. Vadim Demidov viser hvorfor han for noen år siden spilte i La Liga. Sivert Heltne Nilsen forsterker og stabiliserer midtbanen. Kristoffer Larsen er i det lekne slaget, Erik Huseklepp er i gryende form og Azar Karadas har inntatt rollen som The Terminator, om han ikke redder verden, så redder han i hvert fall Brann.Nå er til og med Viljar Helland Vevatne på plass.

Det lukter opprykk av dette Brann-laget.

Men, det er alltid et men når vi snakker og skriver om Brann, og denne bekymringen er voksende. Brann scorer lite mål. De produserer haugevis med sjanser i hver eneste kamp, men Branns potensielle målscorere omsetter sjansene i grå hår og negative primalskrik. Selv om Brann har åtte seire og tre tap, har de kun ett plussmål. Brann har bare 23 seriemål. Det er to mer enn Nest-Sotra, det.

Hvis Brann skal fortsette sin ferd oppover på tabellen, må det snart løsne for noen av våre tatoverte og velfriserte gutter.

Les også

Doddo: - Ikke tilfeldig at skiftet i resultatene kom med skiftet av treneren

Av de som for tiden er inne på laget, og som vi forventer scorer regelmessig ser statistikken slik ut:

 • Marcus Pedersen: 2 mål
 • Erik Huseklepp: 4 mål
 • Kristoffer Larsen: 6 mål
 • Kristoffer Barmen: 0 mål
 • Fredrik Haugen: 1 mål
SCORER MEST: Kristoffer Larsen avgjorde mot Follo på bortebane.

Det lukter ikke opprykk av den statistikken. Hvis Lars Arne Nilsen skal lykkes med sin plan, må det løsne for noen av Branns angrepsspillere snart.Men hva skal Nilsen gjøre med den målfattige gjengen? Skal han håpe på at det løsner, eller skal han gjøre en eller flere endringer?

Dette er noen av mulighetene Brann har:

 • Benk Pedersen, sett inn Jacob Orlov

Den sympatiske svensken får ikke 20 i stil, men mannen skårer jevnt og trutt. Han var Branns toppscorer i fjor, og var Branns toppscorer før han måtte ut med skade i vår.

 • Bruk Huseklepp som spiss

En idé som noen her på bloggen har foreslått. Var Branns toppscorer før han dro til Bari. Hvis han først får hull på målbyllen, kan han oppleve den berømmelige ketchup-effekten.

 • Bruk Azar Karadas som spiss

Det var ikke spesielt vellykket da han spilte fra start mot Sogndal, men mannen har fighter-egenskaper vi trenger. Scorer kanskje ikke så mye selv, men baner vei for de andre.

 • Bruk Håkon Lorentzen som spiss

Ingen ubetinget suksess i Åsane, men Lorentzen er en medfødt måljeger. Hadde han fått den samme tilliten som Pedersen, hadde det tvilsomt stått null i hans målprotokoll.

 • Gi angrepsrekken fornyet tillit

Pedersen scorer ikke ofte, men han har i det siste vært viktig for Brann. Helt avgjørende bidrag i forkant av både Azar Karadas' mål mot Levanger og Kristoffer Larsens mål mot Follo.

 • Kjøp Steffen Lie Skålevik

Skålevik har altså puttet ti ganger for bunnlaget Nest-Sotra, bor i nærheten, og vil maks koste 1 million.

Brann og Lars Arne Nilsen står overfor avgjørende valg. Hva anbefaler du at de gjør?