Meninger

«I år må Rekdal levere»

KOMMENTAR: 11.plass i 2013, 6.plass i fjor. Det er altfor dårlig for Oslos beste klubb.

Kjetil Rekdal må levere, mener Ola Bernhus. NTB Scanpix/Terje Pedersen

 • Ola Bernhus
  Kommentator, Aftenposten

Fiaskoen for to sesonger siden, da Kjetil Rekdal var tilbake som trener i Vålerenga, fikk sin forklaring allerede på vinteren. Spillerne var for dårlig trent. Dessuten hadde ikke Rekdal selv fått sette sammen spillerstallen, siden han ikke ble ansatt før over nyttår. Mange av spillerne burde egentlig ikke vært der.

For veike, for dårlige, de holdt ikke mål. Rekdals forklaring var såpass fornuftig at den ble godtatt. Han slapp å levere.

Pengelens

Foran 2014-sesongen kunne Rekdal bygge stallen etter eget hode, så langt pengene rakk. Det var ikke særlig langt, og sesongen artet seg som en eneste lang utskifting av spillere. Det ble lånt både her og der, omtrent som naboene lånte sukker og mel av hverandre i gamle dager. For å komme seg rundt til neste dag.

Laget hadde ingen identitet, og egentlig ingen spillerpersonligheter bortsett fra to. Vidar Örn Kjartansson ble toppscorer i norsk eliteserie med 25 mål, og det sendte Vålerenga helt opp på sjetteplass.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Dessuten vokste Ghayas Zahid såpass fort at han utover høsten var en av de beste spillerne i ligaen.Men ellers: Grått i grått. Selv ikke trener Rekdals friske uttalelser, som riktignok ikke er like uhemmet som før, kunne skjule at Enga i fjor ikke var en attraksjon.

Selve plasseringen på tabellen var bra som en mellomstasjon fra 2013 til norsktoppen, men å ende bak Lillestrøm?

Les også

Rekdal tror Molde tar gullet og er bekymret over kvaliteten på ligaen

Bedre i år!

Faktisk tror jeg at Vålerenga denne sesongen kommer til å spille for medaljer og mene det. Selv med Kjartansson borte er spillergruppa såpass kompetent at det det vil bli vanskelig for Klanen og øvrige fotballkjennere å godta at Vålerenga ligger et stykke nede på tabellen.

To gode keepere, et rutinert og gjennombarket forsvar, en midtbanegjeng med både rutine, kampglød og spilleforståelse, jo her bør det skje mye.

Om jamaicaneren Deshorn Brown vil omstille seg raskt nok til å være rette mann fremst, vet vi ikke ennå. Men rutinerte spillere som Daniel Braaten, Morten Berre og Daniel Fredheim Holm bør ikke ha problemer med å gjøre en bra nok jobb som spiss, spesielt hvis det er nok gjennombruddskraft i spillerne bak dem.

Rutinert kraft

Vålerenga fremstår foran sesongen som det mest rutinerte av alle lagene. Selv i disse tider da tenåringene dyrkes, ofte mer enn det er grunnlag for, er det slik at det må en del rutine til for å vinne jevne kamper.

Skal det bli medaljer på Valle i år, som en mellomstasjon til gullkamp i 2016?

 1. Les også

  Vi vet aldri hva som kommer til å skje

 2. Les også

  Det evige talentet Fredheim Holm: «Mye kunne vært annerledes i karrièren»

 3. Les også

  Vålerengas storkjøp scoret 58 minutter inn i debuten

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Vålerenga Fotball
 4. Kjetil Rekdal

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Aftenpostens tabelltips – 6. plass: Rekdal har hentet, lånt og kastet 71 spillere på tre år

 2. FOTBALL

  Gidder Deila å ta over Vålerenga i 1. divisjon?

 3. FOTBALL

  Rekdal-avgangen: Nei, det kunne vel ikke gå

 4. MENINGER

  Hvor gode er Vålerenga – egentlig?

 5. MENINGER

  Bare vent til neste år, sier de i Vålerenga. Det har vi hørt siden 2012.

 6. FOTBALL

  Rekdal vil innføre to sesongoppkjøringer