Meninger

On the road again

BLOGG: For tredje gang på tre uker er vi ute på tur i Europa. Denne uken skal vi busse gjennom Sverige på tvers for å finne gullformen.

  • Ruben Smith

Onsdag spilte vi mot Rögle, et lag som er forventet å være et topplag i allsvenskan (nest øverste nivå i Sverige). Rögle rykket ned fra Elitserien i fjor, men har uttalt at laget ser bedre ut i år enn det gjorde i fjor, og de er forventet å spille kvalserie for å rykke opp igjen. Den gamle Oilersspilleren Tim Kunes er blant spillerne Rögle forventer mye av, og har visstnok imponert i forsesongen.

Jeg har lurt på hvordan topplagene i Get-ligaen ville gjort det i allsvenskan. Kampen i går var en gledelig indikasjon på at vi mest sannsynligvis ville kjempet på øvre halvdel av allsvenskan om en plass i kvalserien for å rykke opp til Elitserien. Før gårsdagens kamp ønsket speakeren Peter Lorentzen velkommen tilbake, Peter spilte i Rögle i to sesonger, og publikum ga han en varm applaus som takk for innsatsen. En hyggelig gest fra vertene. Kampen var preget av utvisninger, og det var stort sett Oilers som sto for parademarsjen til utvisningsboksen. Her har vi et stort utviklingspotensial. Vi vant forresten kampen 4-3 på overtid, skuddstatistikk 40-40

Det var et stort plusstegn og et stort minus med kampen i går. Vi tar de dårlige nyhetene først. Nick Schaus brakk foten i går da han dekket et skudd fra gode gamle Tim Kunes. Det er fra sine egne man skal ha det? Nick spilte faktisk et par bytter med brekt fot før det ble for ille. Skuddet brakk ikke bare foten, men det revna huden så han fikk cirka 10 sting i tillegg. Han ser ut til å bli borte i seks uker.

Den gode nyheten derimot er 15 år gammel. Sander Bjørnevoll er født i november i 1997, da hadde en 18 år gammel Snorre Hallem allerede rukket å debutere som seniorspiller og vunnet et NM-gull. Sander hadde to treninger med oss før han debuterte mot en kvalifisert internasjonal motstander, og han har tatt nivået ganske bra. Ydmyk utenfor isen, stort potensial på isen. Skal bli spennende å følge Sander i årene fremover.

  • Se videoer øverst i saken!

Mandag er den store valgdagen, og de siste ukene har den politiske interessen i Oilers-garderoben bare økt. Det snakkes og diskuteres politikk over en lav sko, og det er seniorene Hallem, Nagel, CDA og Strandfeldt som står i spissen. Det var nok en overgang for enkelte av ungutta som var vant med samtaler om damer og playstation til å være i en garderobe hvor det diskuteres eldreomsorg og kontantstøtte. Men de har hengt seg på, og i går hadde vi et forhåndsvalg i bussen på landeveien i Sverige. Det var kun de norske som fikk stemme, så utlendingene og Sander som bare er 15 år fikk ikke stemme.

Valget var i regi av Hallem og Strandfeldt, så muligheten for valgfusk må ikke elimineres. Men det ser ut til at vi fikk et regjeringsskifte i Oilers. Høyre gikk av med seieren med hele 50 % av stemmene.

I morgen møter vi BIK Karlskoga, og da er det tid for nok en gladnyhet. Juha-Pekka Loikas gjør etter all sansynlighet comeback etter sin skade han fikk i sluttspillet i fjor. Han måtte operere på sommeren, men den røde «no contact»-drakten er byttet ut, og han går inn mellom CDA og Strandfeldt som «vanlig».

Hvem tror du vinner valget?

Ruben

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Ruben Smith
  4. Stavanger Oilers