Meninger

Velkommen, Jönsson

<p><strong>KOMMENTAR</strong>: Sagaen om hvem som skulle bli AaFKs hovedtrener gikk over i sagaen om hvem som skulle trene Vålerenga. Ingen god «fix» for AaFK, det.</p>

jan jønnson i ukrainarbk - metallist
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth
jan jønnson i ukrainarbk - metallist

Det ble slik fordi både Vålerenga og AaFK hadde Jan Jönsson i sitt finale-heat når det gjaldt den kommende hovedtreneren. Og Jönsson selv var tydeligvis mest interessert i å trene Oslo-klubben.

Men så endte det med at Rekdal seilte opp som VIFs førstevalg, og dermed åpnet døra seg igjen for AaFK.

Og etter noen intense timer på telefon i går kveld takket Jönsson ja til å trene AaFK.

Så får vi håpe at han klarer å opparbeide seg en skikkelig lyst til å trene tangotrøyene. Han kan jo vite det at for AaFK var han førstevalget – og så får vi andre leve med at AaFK ikke var hans førstevalg. Og den kamelen skal vi klare å svelge så lett som bare det, hvis resultatene blir bra.

Helt annen

Hva får så AaFK? En helt annen enn Kjetil Rekdal, i hvert fall. Der Kjetil Rekdal var som en orkan i kastene, kan Jönsson framstå som en mild sommervind. Det er som Rocky Balboa kontra Mor Teresa.

Jan Jönsson hadde knallsuksess i Stabæk over flere sesonger, men da hadde han Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog å lene seg til. De ordnet opp mot de fleste motstandere – et suverent radarpar.

I Rosenborg slet han mer – mye mer. Men det er ikke lett å trene en klubb som RBK – alle der oppe blir sammenlignet med Nils Arne Eggen. Å hoppe etter Wirkola er enkelt i forhold til å trene RBK etter Eggen. Selv lenge etter Eggen...

Flink

Det er ingen grunn til å tvile på at Janne Jönsson er en flink trener, og en trener som kan skape trygghet i AaFKs spillergruppe. Nå risikerer de ikke å bli skjelt ut for åpen mikrofon etter svake kamper – men forhåpentligvis får de høre det på bakrommet når de ikke presterer.

Om Jönsson er den rette for AaFK i en slik situasjon? Svaret på det får vi i løpet av noen måneder. Jönsson har en formidabel jobb foran seg, med nøkkelspillere som ønsker seg vekk og med et år bak seg der AaFK-pila egentlig pekte nedover i store deler av sesongen.

Ikke imponert

Jeg er ikke imponert over måten AaFK har gjennomført trener-jakten på. Det gikk for mye dødtid vekk på tullball etter at Rekdal ble sparket. Og plutselig sto de igjen med kun én ekstern kandidat – som attpåtil ikke ville trene klubben. Men som i eventyret endte det bra – på siste side.

Nå må Jönsson snarest få Michael Barrantes og Jason Morrison til å forstå at de kan bidra til å skape et topplag her i nordvest, han må gi dem troa på at AaFK kan prestere på høyt nivå igjen. For disse to trenger AaFK i form og i humør.

Lykke til Janne Jönsson, du har en solid jobb å gjøre! Og måtte dette være et lykkelig valg for AaFK.

 1. Les også

  Vil gradvis bygge Aalesund mot toppen

 2. Les også

  Her er Jönsson på plass

 3. Les også

  Morrison fortsatt ikke på plass

 4. Les også

  Rekdal kan bli VIF-trener tirsdag

 5. Les også

  Jönsson blir Aalesund-trener

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5