Meninger

Doddo-bloggen: "Kattens lek med kanarifuglen"

<p>Er det noe stort på gang, lurer Doddo.</p>

brann 2
  • Doddo
    Doddo

Ja, jeg vet det, vi skal ikke vektlegge resultatene i treningskampene for mye, men det er vanskelig å ikke bli oppstemt etter dagens kamp på La Manga. Brann kontrollerte kampen fra B til Å. Lillestrøm hang med de ti første minuttene, men så overtok Brann fullstendig. Det ble kattens lek med kanarifuglen.

Les også: Ojo: — Vi blir bedre i år enn i fjor

Brann var solide i nesten alt de foretok seg. Det var stor og god bevegelse i laget. De presset høyt og aggressivt, og de lagde mål. Mange mål. 5-1 over Lillestrøm er en liten sensasjon. Målet til LSK kom for øvrig i siste minutt, etter en gavepakke fra dommeren – ekstremt billig.

  • Er det noe stort på gang? Diskuter under.

"Bedre enn i fjor"

Uten ball presset Brann høyt og aggressivt. Med ball viste Brann småfikst kombinasjonsspill, dobling på kant, fart, vilje og skuddstyrke.

Kampen ga en klar indikasjon om noe jeg har hatt en mistanke om en stund, at Brann blir bedre enn de var i fjor. Ikke bare fordi Brann har fått inn mange gode og spennende spillere, men fordi Skarsfjord har fått enda et år på å utvikle laget og spillet.

"Fest å se på"

De nye spillerne imponerte. Spesielt venstreback Erdin Demir. Rask, offensiv og pasningssikker. Akkurat slik Birkir Sævarsson er det. Vel, han er ikke akkurat pasningssikker, men han treffer stadig oftere medspillerne sine. Innlegget som resulterte i mål nummer én var det klasse over. På begge kantene doblet Brann, gang på gang. Å, hvilken fest det var å se på.

Markus Jonsson utstrålte trygghet. Sokolowski ga med sin ro og sitt falkeblikk midtbanen en ny dimensjon, mens Fredrik Nordkvelle var i konstant bevegelse. De nye spillerne hadde dessuten god påvirkningskraft på spillere som Erik Mjelde og Bentley. Begge viste takter vi sjelden så i 2011. Men la oss ikke glemme de viktigste, Ojo og Austin. Det er ingen grunn til å tro at de blir mindre markante enn det de var i fjor. Begge var strålende mot Lillestrøm.

Men det er fortsatt en måned igjen til seriestart, og jeg er litt usikker på hvilken motstand Brann egentlig møtte i dag. Lillestrøm var mildt sagt hjelpeløse.

Vi vet litt mer på onsdag. Da møter Brann Sarpsborg.

Les også

  1. Ojo: - Vi blir bedre i år enn i fjor

  2. El Fakiri tilbake på midtbanen

  3. Derfor tror Bentley han blir bedre i år

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger