Meninger

Doddo-bloggen: Var det vendepunktet?

<p>Endelig så vi potensialet i årets Brann-lag.</p>

Bergen 20120715.Eliteserien fotball, Brann - Odd Grenland, Brann jubler for 6-2 seier i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Odd Grenland på Brann stadion søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • Doddo
    Doddo

Brann har ikke akkurat vært stabile denne sesongen. De svake kampene har kommet tett, og en seier har pleid å bli etterfulgt av et tap. De håpefulle tilstandene har som regel vart mindre enn en uke. Derfor, med bakgrunn i hva som har skjedd tidligere i 2012, er det ingen grunn til å ta av etter målkalaset mot Odd. Ifølge statistikken kommer Brann neppe til å gjenta suksessen.

Men jeg velger å se på kampen som et lite vendepunkt. Ikke bare fordi Brann tok tre poeng og scoret mange mål, men fordi Brann, i andre omgang, spilte bedre enn noen gang tidligere denne sesongen. Tempoet var høyere og det var mulig å få øye på et mønster i angrepsspillet. Pasningene gikk ikke lenger i hytt og vær. De traff som regel en medspiller, også de som ble spilt i lengderetningen.

At sjansene ble skapt, at målene kom og at spillet satt, kan sees på som tilfeldigheter, men jeg tror at vi omsider så potensialet i årets Brann-lag. For det bor mye i dette laget, det har bare ikke vært så lett å se på grunn av skadeproblemer, formsvikt og endring i spillemønster. Overgangen fra å basere spillet på Guastavinos finesser og Ojos styrke i boksen, til et mer variert spill, begynner å sitte. Branns spill har fått flere dimensjoner, det veksler mellom ballbesittelse og raske overganger.

Vi så at noe var på gang i den første omgangen mot Hønefoss. Mot Odd kom forløsningen. Det skyldes flere faktorer. La oss starte lengst bak der to svært viktige spillere var ute av laget i lang tid, Piotr Leiciejewski og Markus Jonsson. Leiciejewski måtte i vår står over fire seriekamper, i tillegg til de to da han måtte ut med skade. Jonsson gikk glipp av Branns åtte første seriekamper. Nå har de vært med lenge uten å bli forstyrret av skade. Det betyr mye.

Zsolt Korcsmár har ikke vært skadet, men har til gjengjeld vært direkte svak i enkelte kamper. Søndagens oppgjør, til tross for én horribel feil, viste at formen er i anmarsj.

Midtbanen har også slitt med skader og formsvikt på enkelte spillere. Der har det vært mange omrokeringer. Nå ser det endelig ut til at Nordkvelle og Sokolowski er klar for å forsterke laget. Nordkvelle var god mot Hønefoss. Sokolowski var strålende mot Odd.

Vi vet dessuten at Birkir Sævarsson leverer stabilt på et høyt nivå, at Bentley har funnet seg til rette i Brann-trøyen, og at Kim Ojo scorer når han blir matet. I tillegg har unggutter som Haugen, Finne, Barmen og Larsen vist at de er modne for større oppgaver.

Det store minuset er at grunnmuren i Skarsfjords bygg, Austin, muligens forsvinner til Leeds. Da kan det straks bli vanskelig igjen. Men la oss ikke ta sorgene på forskudd.

  • Hva tror du? Var kampen mot Odd et vendepunkt, et endelig farvel til den tragisk svake åpningen på sesongen? Kan vi fra nå av se oppover på tabellen?

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Sportsblogger