Meninger

«Jeg forstår det ganske enkelt ikke»

Doddo sliter med å forstå hvorfor Brann allerede har tatt en avgjørelse rundt Eirik Birkelund.

Eirik Birkelund får ikke fornyet kontrakt dersom Brann rykker opp. Det forstår Doddo lite av. Her er Birklund engasjert gjesteinstruktør på fotballskolen til Vestsiden-Askøy i sommer.
 • Doddo
  Doddo
doddo21.jpg

For et utrolig år det har vært.Det startet med tidenes mest absurde årsmøte, det fortsatte med vikarer i sentrale roller, svake resultater og sparking av treneren. Men sakte men sikkert snudde det. De nye lederne og den nye treneren har forvandlet kaos og elendighet til harmoni og store opprykksmuligheter.

Det har vært fint lite å kritisere Brann over i det siste, og takk og pris for det.

Kritikk og klaging passer ikke inn i denne medgangsbølgen, men jeg må likevel få uttrykke en viss forbauselse over den siste nyheten fra Kniksens Plass. Jeg skjønner kort sagt ingenting. Hva er dette for noe? Skal ikke Brann fornye kontrakten med Eirik Birkelund?

Hvis Brann ikke rykker opp – Gud forby – får han muligens fornyet kontrakten, men hvis Brann rykker opp, er hans dager i Brann talte.

— Jeg har hatt en samtale med Branns sportsjef Rune Soltvedt. Han var ganske klar på at kontrakten ikke fornyes hvis Brann rykker opp, sier Birkelunds agent.

Nå skal ikke jeg påstå at jeg har mer peiling på fotball enn Lars Arne Nilsen og Rune Soltvedt - det skulle tatt seg ut - men hvorfor i alle verden vil de ikke ha med seg Eirik Birkelund videre?

Birkelund er en ønskedrøm av en Brann-spiller. Han er blodseriøs i absolutt alt han foretar seg. Vi kommer aldri til å få oppleve at han blir bøtelagt for foreseintkomming eller barbesøk. Mannen trener tidlig, han trener seint. Derfor han da også Branns best trente spiller. Kondisjonen hans er en maratonløper verdig.

I de små innhoppene han har hatt i år, ikke minst mot Åsane og nå på onsdag mot Jerv, har vi også sett at han er en eminent indre løper. Han er i konstant bevegelse, han er duellsterk og han har en god skuddfot.

På toppen av det hele er han lokal og billig. Han passer perfekt inn i Branns nye lønnssystem. Hvilket for eksempel Fredrik Haugen ikke gjør. Haugen må ned i lønn hvis han skal fornye kontrakten med Brann, hvilket han muligens ikke gjør hvis han får et bedre tilbud et annet sted, og det får han nok.

Jeg forstår det ikke ganske enkelt ikke. Hvorfor skal de ikke fornye kontrakten Eirik Birkelund, og hvorfor har de allerede tatt avgjørelsen?

Mest lest akkurat nå

 1. NORGE

  Bro kollapset i Øyer i Gudbrandsdalen – lastebil og bil er berørte

 2. NORGE

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 3. NYHETSANALYSE

  Putin ville vise Natos grusomheter. Da gikk det helt galt.

 4. NORGE

  Ulykkesbro ble friskmeldt etter at lignende bro kollapset i 2016

 5. VERDEN

  Utstøtte Liz Cheney får uventet hjelp. – Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre dette

 6. NORGE

  Tusen storrøykere skal få skannet lungene. Forskerne måtte si nei til mange som ville bli med.