Meninger

Suksessen som ikke må bli en hvilepute for TIL

KOMMENTAR: En sentral midtbanespiller med pasningsstyrke, og en erstatter for Zdenek Ondrasek hadde vært de perfekte TIL-forsterkningene i sommer, mener sportsredaktør Rune Robertsen .

Tromsø-spillerne takker Alfheim-publikummet for støtten etter seieren over Start.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Nå skal mye til for at det skjer, all den tid hovedtrener Steinar Nilsen ikke er midt i første sesong av dataspillet Football Manager og har «ubegrenset» med midler tilgjengelig.

Rune Robertsen, sportsredaktør hos iTromsø.

Han må i stedet forholde seg til den tøffe økonomiske hverdagen Tromsø Idrettslag er en del av. I motsetning til dataspillet der drømmer om spennende navn ofte er enkelt å realisere er fotballoverganger i 2015 blitt langtekkelige forhandlinger der resultatet som oftest er at prisen blir for høy. I etterkant av Bodø/Glimt-kampen 16. mai lå TIL sist på tabellen etter syv tap på ni kamper og med bare fire poeng. I morgen er det to måneder siden og situasjonen er i dag ganske annerledes.

Les også

TIL enig med tyskerne om Kjeldsberg-salg

Gutan er et formlag med 12 poeng de syv kampene som er spilt siden den gang. Fra å være liggende med nesen i gresset har minst TIL nå reist seg opp i knestående, og ligger per i dag på kvalifiseringsplass, med bare tre poeng opp til Start som ligger midt på tabellen.

Ferien som nå kom var derfor ikke gunstig for TIL, og som en spiller sa til meg i pressesonen etter seieren mot Start søndag: «I den formen vi er i nå burde vi spilt kamp igjen om to dager».

TIL spilte langt fra sin beste kamp for sesongen mot sørlendingene, men marginene, samt evnen til å unngå idiotiske mål imot, gjorde at TIL tok sin tredje strake hjemmeseier.

Ustabile

Fundamentet og viten om at laget har klart å snu en trend der det resultatmessig så mørkt ut gjør at jeg tror TIL berger plassen. Like fullt vil den gode formen ikke vare, og jeg anser sannsynligheten for at TIL vil tape en rekke kamper i høst for stor. Det skyldes at kvaliteten i laget på mange områder kunne vært bedre, og at det er mange unge spillere som kommer til å variere i prestasjonene.

Av de 14 kampene som gjenstår bør TIL vinne minst seks av dem. Da vil laget stå med 34 poeng, noe som vil rekke til ny kontrakt. Med hjemmekamper mot Sandefjord, Aalesund, Mjøndalen, Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 – alle lag på nedre halvdel – i høst er det godt innenfor rekkevidde og vel så det.

Les også

Leiesoldaten er best på TIL-børsen

Som nevnt mener jeg TIL trenger en sentral midtbanespiller som kan styre spillet. Christian Landu-Landu har vist seg som en krigertype, men er begrenset med kula. Remi Johansen er best når han er høyt i banen og kan få ballen i medløp. Marcus Hansson har til nå ikke overbevist og virker for treg med ballen.

Savner playmaker

TIL har de siste årene vært bortskjemt med typer som Ruben Yttergård Jenssen og Thomas Kind Bendiksen på sentral midtbane. Spillere som får spillet til å flyte og bestemmer tempoet i kampene. I år mener jeg denne typen spiller mangler, og skulle TIL kunne velge en spiller i sommer mener jeg denne typen bør søkes.

Les også

Ondraseks agent bekrefter Sheffield Wednesday-kontakt

Ønsket om en god erstatter til Zdenek Ondrasek tror jeg er langt verre. Ondraseks sterke vårsesong gjør at terskelen for å si ja til et tilbud er langt høyere, og det var derfor henvendelsen fra Bari som jeg har fått høre var på rundt 2 millioner totalt sett, ikke var aktuelt å takke ja til.

Suksessen TIL har hatt de siste ukene kommer ikke av seg selv. Jobben må fortsatt gjøres av de spillerne og trenerne som er i klubben. Så gjenstår det å se om klubbledelsen kan pynte på kaka gjennom å finne midler til forsterkningene den tynne troppen trenger.

Les også

  1. Hadde prøvespill med to eliteserieklubber - kan nå rykke opp i 1. divisjon

Les mer om

  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. Tromsø IL
  4. Rune Robertsen