Meninger

HP-bloggen: Hva gjør vi nå?

<p>Se til Bergen, Viking!</p>

Fotball Tippeligaen.Viking v Brann.16.06.2011.Viking Stadion, Stavanger.Foto. Simon Rogers, Digital Sport.Viking. Bengt Sæternes.Brann.
  • Hans Petter Jørgensen

Forventningene foran høstsesongen 2011 er ikke helt de samme som foran vårsesongen 2011. I stedet for sommerfugler i magen, er det nå betraktelig mer kaldsvette og bekymring inne i bildet.

Vi er definitivt ikke for gode til å rykke ned. Vi er også gode nok til holde plassen med grei margin. De neste 15 kampene vil avgjøre. Hva gjør vi nå?

  • Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

Vår opptur startet mot Brann. Oppskriften for flere poeng er nettopp å gjøre som Brann anno 2011. De startet med ryggen mot veggen, men ligger nå på bronseplass.

I bunn ligger knallhardt arbeid og en solid lagånd. Look to Bergen! Det vi mangler i kvalitet må kompenseres ved at vi løper mer enn motstander, jobber hardere og takler hardere enn motstander. Entusiasme på banen avler også entusiasme på tribunen.

Nå klatrer VIF og RBK. Eliteserien er så tett at to-tre seire på rad kan løfte oss fra bunn til midten av tabellen. Juli gir oss to hjemmekamper mot overkommelig motstand (Aalesund og FFK). Full pott i disse kampene kan gi oss et pusterom fra bunnstriden, og gi energi inn i siste del av sesongen.

Vi må hente Andreas Ulland Andersen hjem fra Randaberg. Han er den eneste i stallen som innehar en dødballfot med kvalitet. Ulland har fungert godt for Pereiras menn, og kan også avlaste De Lanlay på kanten.

Vi må få en avklaring rundt Birkir. Han sluknet helt etter at spekulasjonene rundt kontrakt og overgang til utlandet startet. Enten må han selges nå i sommer, eller så må han signere ny kontrakt. Birkir har vært denne sesongens hakkekylling, men vi vet at islendingen har et høyere nivå inne. En Birkir i målfarlig form vil være gull verdt til høsten.

Vi må handle, men ikke for enhver pris. Denne våren har vist oss tydelig at det trengs kvalitet inn i laget. Vi trenger spillere i kategorien Ijeh, Berg, Gaarde — ikke i kategorien Niang, Klingbeil, Weston. Siden Nevland sliter med formen, og Sæternes ikke har kropp til mye Tippeligafotball, er jeg enig i at en spiss bør være førsteprioritet. Og kanskje det eneste vi har råd til?

Cupen blir utrolig viktig i år. Kvartfinale hjemme mot Brann er en gavepakke både økonomisk og sportslig. En seier i kvarten vil gi uvurderlig tro og entusiasme inn i høstsesongen. Det er også eneste mulighet for e-cup spill til neste år. Glisne tribuner denne våren gjør meg bekymret for økonomien i klubben vår. Det kan bli kvasse sparekniver fremover. Cup-suksess kan rette litt på de røde tallene.

Åge Hareide må bevise at han er rett mann. Han kom til klubben med løfte om å gjøre oss til en toppklubb i løpet av to år. Nå ligger vi nest sist på tabellen. Skal han ha byen bak seg foran sesongen 2012 må han gjøre mye rett frem til november. Poeng er selvsagt viktigst, men jeg ser gjerne et tydligere offensivt mønster i høst også.

Hva mener du? Hva må Viking gjøre for å redde sesongen?

Les også

  1. HP-bloggen: Vi vil vinne!

  2. HP-bloggen: - Veldig surt. Veldig bra

  3. Hareide: - Nordkvelle kan erstatte Bjarnason

  4. - Vi har sjekket ut Akpabio

  5. - Nordkvelle ønsket i Viking

  6. Sarpsborg avslo bud på Jørgensen

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger