Meninger

Klarer Brann seg uten Torp og Austin?

<p>BLOGG: Les hva Doddo tror om tapet av Austin og Torp.</p>

Austin
  • Doddo
    Doddo

Den ene poenget mot Molde smakte aldeles fortreffelig, men det kostet oss dyrt. I kampen mot Haugesund må både Rodolph Austin og Carl Erik Torp stå over. Det svekker Brann.

Da Austin var ute sist, og spilte Gold Cup for Jamaica, opplevde Brann sin svakeste periode denne sesongen. I fem kamper var vi uten ham, og da gikk vi på smertelige tap mot Tromsø (4-0) og Viking (3-0), karret oss så vidt videre i cupen mot Sogndal (2-2) og spilte svakt hjemme mot Aalesund (1-1). Brann vant kun én kamp uten Austin, og det var hjemme mot Sogndal – da Kenneth Udjus var i det gavmilde hjørnet.

Denne gangen er det ikke bare denne viktige halvdelen av den sentrale midtbanen som er borte, men hele. Som vi husker fikk Torp et unødvendig (og uforståelig) rødt kort sist.

  • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

Taklingsstyrken og løpskapasiteten til Austin og Torp har vært en av de viktigste årsakene til Branns suksess denne sesongen. Hvem kan erstatte dem?

1. Blir det Fredrik Haugen? Den defensive midtbanen er ingen ideell plass for Fredrik Haugen, men siden forrige gang han vikarierte for Rodolph Austin, har han opplevd suksess, scoret flere viktige mål, og fått flere eliteseriekamper på baken.

2. Blir det Erik Mjelde? Det er trolig at Erik Mjelde blir trukket inn i midten. Han har hatt en litt ujevn sesong der han ikke har markert seg lite fremover på banen. Defensivt har han imidlertid vist stor arbeidskapasitet.

3. Blir det Kristoffer Barmen? TV2 antydet i går at Barmen skal starte for Brann. Han er ung og et ubeskrevet blad for de fleste av oss. Det går rykter om at den unge gutten (født i 1993) har stor spilleforståelse. Men takler han presset?

I forrige kamp klarte Brann seg bra med et nykomponert forsvar. Men kan Brann vinne med en nykomponert midtbane? For vinne bør Brann. Den fine tredje plassen henger i en tynn tråd.

Brann – Haugesund. Et sterkt hjemmelag, Brann har ikke tapt på Brann Stadion siden 25. April. Og et svakt bortelag, Haugesund har tapt hele åtte ganger på bortebane i år. Så langt har det blitt med tre seire på fremmed gress, blant annet mot svake Start og Sarpsborg.

Legger vi denne statistikken til grunn, kan det bli en hyggelig aften.

Men Haugesund er i form. På seks siste kampene har de vunnet fire ganger, blant annet to ganger borte. På de seks siste kampene har Brann vunnet én gang.

Legger vi denne statistikken til grunn kan det bli en ikke fullt så hyggelig aften.

Brann har spilt uavgjort fem ganger på rad. De tre siste oppgjørene mellom Brann og Haugesund har endt uavgjort. Blir det uavgjort igjen?

Kan Brann klare seg uten Austin og Torp?

Hva tror du?

Les også

  1. Advarer mot trenermakt

  2. Gi mannen en sjef

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger