Meninger

Moyes lever farlig

Han får neppe sparken i vår. Men leverer ikke David Moyes varene for Manchester United når det nærmer seg årets slutt, tror jeg hans tid i United er forbi.

PRESSET: Manchester United-manager David Moyes får det ikke helt til mot de store klubbene. Her fra onsdagens kamp mot Arsenal i London. Alastair Grant, AP

 • Tore Strand

KOMMENTAR: Tålmodighet og langsiktighet har vært nøkkelordene som har vært brukt om lagets nye manager når resultatene har sviktet og misnøyen har økt etter Manchester Uniteds svake sesongstart. 0-0 borte mot Arsenal i går var i seg selv et resultat å leve med, men Manchester United trenger først og fremst trepoengere som kan bringe dem nærmere en plass i Champions League. Liverpool-seieren mot Fulham i går betyr at Manchester United nå har 11 poeng opp til fjerdeplassen som gir sjansen til spill i neste sesongs mesterliga.

For det er den turneringen det handler om for de store klubbene. Manchester United leverer gode økonomiske resultat, noe som henger sammen med at de sist sesong fikk 350 millioner kroner i inntekt fra mesterligaturneringen, der de har deltatt hver sesong siden 1996. David Moyes kan neppe regne med å få like lang tid som Sir Alex Ferguson fikk da han overtok som manager i 1986. Det tok seks år før Ferguson vant sitt første trofé, men nå er det nye tider. Ikke minst økonomisk. For det er pengene fra gode plasseringer i ligaen og påfølgende spill i Champions League som er målestokken. Også for Moyes. Selv om han gjorde et solid håndverk i Everton, henger det over ham at han aldri har vunnet noe.

God innsats og hederlige resultater er ikke nok for David Moyes

Ikke minst har han sviktet i kampene mot de aller beste. Som Everton— og Manchester United-sjef har han aldri vunnet mot lag som Arsenal, Manchester United, Liverpool og Chelsea på 49 forsøk. Og denne sesongen har Manchester United under Moyes kun hentet seks poeng på ni oppgjør mellom de syv beste på tabellen.

Tore Strand. Jan M. Lillebø

Betydningen av de innbyrdes oppgjørene ser vi på avstanden mellom Manchester United og lag som Chelsea og Manchester City. De tretten, og femten poengene som skiller i innbyrdes oppgjør er grovt regnet det som skiller på den egentlige tabellen. Derfor var uavgjort i går to poeng for lite for en hardt presset David Moyes, selv om Arsenal har vært bunnsolide på Emirates så langt i sesongen.Arsenal så imidlertid ikke ut til å ha lagt fra seg de svake forsvarstaktene fra 1-5-nederlaget mot Liverpool da Mikel Arteta nølte og sørget for at Robin van Persie nok en gang fikk muligheten til å score mot sin tidligere klubb. Keeper Wojciech Szczesny reddet imidlertid skuddet og sørget for at Arsenal unngikk nye forsvarsflauser.

For dem har det vært få av på Emirates denne sesongen. Grunnlaget til London-klubbens gode sesong så langt, er lagt med solid forsvarsspill. På de siste tolv kampene har laget kun sluppet inn ett mål, noe som først og fremst må tilskrives en forsvarsfirer som har spilt bunnsolid. Ikke minst fordi det har vært stabilitet i de bakre rekker der Szczesny, Sagna, Mertesacker og Koscielny har spilt de aller fleste kampene.

De ble vitne til at van Persie satte ballen i tverrliggeren i annen omgang, mens et par gode Arsenal-forsøk ble stoppet av en god David de Gea i Manchester United-målet. God innsats og hederlige resultater, som i går, er imidlertid ikke nok for David Moyes.

Han trenger resultater . Mye tyder på at Manchester United vil slite med å sikre seg spill i mesterligaen neste sesong. Jeg er redd kun deltakelse i Europa-ligaen kan være begynnelsen på slutten for David Moyes som Manchester United-manager.

 1. Les også

  Liverpools tittelhåp lever

 2. Les også

  Keeperne briljerte i storkampen

 3. Les også

  Manchester Citys kamp mot Sunderland utsatt

 4. Les også

  Moyes: - Spillerne mine har vært fantastiske

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Premier League
 4. Arsenal FC
 5. Manchester United

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Denne tabellen vil du ikke se, Moyes

 2. MENINGER

  Derfor vinner Chelsea serien

 3. FOTBALL

  Ferguson tror ikke Liverpool kan vinne ligaen

 4. FOTBALL

  Nå hinter Moyes om ny Van Persie-kontrakt

 5. FOTBALL

  Hevder Moyes kan få sparken innen 24 timer

 6. FOTBALL

  Moyes slår tilbake mot Mourinho