Roar Stokkes drøm i 2015: Kommentere Molde i Champions League

TV-profilen frir til Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten.

Roar Stokke (t.v.) og Vidar Davidsen kommenterer Champions League for
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Du verden hvor morsomt det er se Molde spille fotball. Det er en enorm intensitet og vilje i begge ender av banen, så mye løpskraft og høyt tempo paret med individuell og kollektiv dyktighet, at jeg i pur begeistring kun har ett ønske, at parhestene Røkke og Gjelsten gjør det mulig å beholde alle de gode spillerne i klubben.

Les også

«Vi er det beste laget Norge har sett»

Og kanskje realiserer et spillerkjøp eller to?

Hvor morsomt hadde det ikke vært om Molde gikk høyt ut og sa; Vi vil spille Champions League høsten 2015. Jeg mener at de må våge å si det, med fare for å mislykkes selvsagt, men dette laget er svært spennende. Internasjonalt spennende.

Molde-trener Tor Ole Skullerud jubler for «the double».

FC Basel spiser også denne høsten kirsebær med de store. Og de gjør det igjen bra. På mange måter er de like de to klubbene, begge spiller en teknisk fotball med høy intensitet og god arbeidsmoral. Basel var bedre enn Liverpool på sin egen hjermmebane og ligger per dato som nummer to i gruppen sin. De best betalte spillerne har litt høyere lønninger enn Moldespillerne og klubben har et noe større budsjett, men ikke veldig mye større.

Så langt har Basel vist seg svært dyktige på å utvikle spillere til å nå et internasjonalt nivå, men det kan også Molde klare, med det spennende utgangspunktet de har.

Les også

Nyland kobles til United: - Smigrende hvis det stemmer

Molde er i særklasse Norges beste lag, og det kan de fort bli i mange år til. De har et forsprang på resten av lagene. Fra utsiden virker alt å være på stell, med en profesjonalitet både på og utenfor banen.

I Sverige gikk det 14 år fra Helsingborg deltok i Champions League, det herrens år 2000, og til Malmö kvalifiserte seg for turneringen i høst. Det trenger ikke å gå så lang tid før Norge igjen er representert. Rosenborg var med sist i 2007 og Molde kan fort bli vår neste deltager, og så tidlig som i 2015. Det er ikke så veldig langt frem for dette unge og spennende mannskapet, det handler mest om å ta enda et steg med den eksisterende spillergruppen, beholde alle spillerne, kanskje kjøpe én eller to til, og ikke minst, ha troen og lysten på at det kan gå. Og bruke det som en motivasjon i treningsarbeidet.

Og derfra handler det om å ha litt flaks i kvalifiseringen.

Molde i Champions League i 2015. Det skal vi ikke se bort fra. Så spennende er dette prosjektet. Og dyktige.

Jeg håper at de tør å si det høyt. I så fall unorsk, men helt nødvendig.