Meninger

Brann skal få merke at Vålerenga er noe annet enn RBK

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har gitt seg selv noe å tygge på. Han bommet mot Lillestrøm, han bør treffe mot Brann lørdag.

TAKTIKKMESTER: Kjetil Rekdal bommet mot Lillestrøm, men hans egenskaper gjør at Vålerenga er i medaljekampen. Foto: NTB scanpix

 • Ola Bernhus
  Ola Bernhus
  Kommentator, Aftenposten

Selv om det gikk dårlig i siste kamp, så er Vålerenga ute på en uventet medaljejakt i årets fotballserie. Det skyldes ikke minst Rekdals opplegg fra kamp til kamp. Han har som oftest klaff.

Mot Lillestrøm tok han kanskje for mye hensyn til motstanderen.

Vanskelig balanse

Men det er en vanskelig balanse å legge opp taktikken fra kamp til kamp. Motstandernes svakheter skal utnyttes, de sterke sidene skal svekkes. Egne svakheter skal dekkes over, egen styrke skal fremmes.

For mange er dette selve gleden ved fotball, ikke minst for trenerne. Derfor er de ofte like opptatt av spillet (prestasjonen, som de kaller det, selv når spillet er elendig) som av resultatet.

Det gjelder definitivt ikke patriotene. De vil ha seier, basta.

Tribuneseier

VIF-Klanen leverte en fantominnsats på Åråsen. De hadde sydd et banner som dekket hele banens kortside i full høyde, og de jobbet kampen igjennom for sitt lag. I hvert fall skulle kampen vinnes på tribunen.

Aftenpostens sportskommentator Ola Bernhus.

Ute på banen var det verre, og det var her Kjetil Rekdal gjorde sine skjebnesvangre valg. Han var så redd for LSK’erne Moryke Fofana og Erling Knudtzon at han valgte å åpne kampen med fem backer. Laget ble defensivt også i tankegangen, det sto nesten ikke til liv der ute. Mens Lillestrøm fosset på.Rekdal innså feilen, la om formasjonen og fikk løftet laget, men da hadde Lillestrøm allerede fått bevis for at deres innsats og raske angrep førte frem. Hjemmelaget vant av ren begeistring.

Ny sjanse

Det kler ikke Vålerenga å spille slik som på Åråsen.

På Ullevaal lørdag skal Brann få merke at Vålerenga borte er noe annet enn Rosenborg hjemme. Brann er på opptur og prøver å berge plassen i eliteserien, men den oppturen bør få en midlertidig stans.

For nå er Vidar Örn Kjartansson tilbake igjen. Toppscoreren i eliteserien har vist seg ustoppelig.

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. SK Brann
 4. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Frykter eliteseriens toppscorer forsvinner i sommer

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Rekdal gir ikke opp medaljehåpet

 3. MENINGER
  Publisert:

  «Åtte års ventetid over»

 4. FOTBALL
  Publisert:

  TV-ekspertene konkluderte for en måned siden. Nå har situasjonen endret seg: – Det er overraskende

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Vålerenga-midtstopperen (18) klar for russefest på Åråsen

 6. MENINGER
  Publisert:

  Fire ting du lærte i løpet av runden