Meninger

Solskjær må begynne bakfra

Nå har Solskjær gode muligheter til å demonstrerte storhet, mener Ola Bernhus.

 • Ola Bernhus
  Ola Bernhus
  Kommentator, Aftenposten

Cardiff-tap. Tap i hjemmedebuten mot et såpass svakt lag som West Ham ser ikke pent ut. Etter de to neste kampene ligger trolig Ole Gunnar Solskjærs lag sist.

Etter nederlaget i ettermiddag venter Manchester City og Manchester United, begge borte, i de neste kampene. Mer enn null poeng vil være en overraskelse.

Ola Bernhus kommenterer for Aftenposten.

Det var derfor det var så viktig for Ole Gunnar Solskjær å slå West Ham – og så ubehagelig å tape.

Når Cardiff-laget heller ikke denne gangen røpet store spillemessige kvaliteter, så bare understreker det at Solskjær nå har gode muligheter til å demonstrere storhet.

Hvis man skal velge den positive vrien.

Dessverre var den negative lettere å henge seg opp i. For i Cardiff er det mye som mangler, noe også tabellposisjonen viser.

Les også

Surt tap for Solskjær i debutkampen

Aller mest er det problemer fremover i laget. Til tross for en god del ballkontroll og pasningsvirksomhet på midtbanen i første omgang, fulgt opp av et solid trykk i andre, ble sjansene få. Det kan naturligvis skyldes svakheter hos dem som hadde ballen, men snarere virket det som om problemet lå i manglende evne til å finne rom å løpe i aller fremst.

Det er vel heller ikke naturlig å forklare det med at West Ham er et drivende dyktig fotballag med et ditto forsvar, for de har bare vunnet én av sine 13 siste kamper.

Her er heller ikke Cardiffs formstatistikk imponerende, for de har én ligaseier på ti kamper.

Ikke så rart at det ble en svak kamp, med andre ord. Men den var livlig, spesielt etter pause.

Og Solskjær tok grep. Han satte inn veteranen Craig Bellamy, en slik spiller som hater å tape og yter deretter. I det 65. minutt kom også Magnus Wolff Eikrem inn, og i sluttminuttene ble midtstopper Mark Hudson erstattet med spissen Andreas Cornelius.

Men denne gangen klaffet ikke innbyttene heller. De gjorde kanskje laget kvassere, men ikke kvast nok til å hente inn West Hams ledelse. Solskjær fikk en forbedret mulighet til poeng da West Ham fikk James Tomkins utvist etter 72 minutter, men at heller ikke det hjalp, understreker at dette var en kamp da lite gikk Cardiffs vei.

Så er det lett å hevde at Cardiff hadde fortjent bedre ut fra spillefordelingen i kampen. Men det aller beste angrepet, det hadde West Ham da Carlton Cole scoret før pause. Da var hjemmelaget utspilt. Det andre målet kom da det meste var avgjort og Mark Noble glapp igjen et svakt Cardiff-forsvar.

Så da var det vel greit, da.

Og Eikrem? Han rakk ikke å vise veldig mye, men i hvert fall dette: Han er en utmerket ballspiller.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Premier League
 4. Cardiff City
 5. West Ham United FC