Meninger

Bare Bayern München er bedre

BLOGG: Og vips, så er Barcelona igjen tilbake som et av de aller beste lagene.

Lionel Messi vant kampen for Barcelona med tre mål. Cristiano Ronaldo kunne bare deppe.
  • Roar Stokke

Kampen søndag kveld på Santiago Bernabeu var ikke bare et møte mellom Spanias desidert to største klubber, men det var igjen et møte mellom verdens to beste og mest målkåte spillere.

Messi vs. Ronaldo

Roar Stokke blogger om fotball.

Diskusjonen har ingen ende, hvem er best av Cristiano Ronaldo og Lionel Messi? I går parkerte Messi den diskusjonen med en prestasjon ingen andre i verden er i stand til. Selv ikke Cristiano Ronaldo. Dette var kampen i Cristiano Ronaldos lekegrind, på Real Madrids hjemmebane, som hjemmelaget skulle vinne, men det ble en oppvisning av de sjeldne, ikke av en hvitkledd spiller, men av Lionel Messi.Som tilrettelegger er Messi unik, ingen fører ballen i så stor fart og har full oversikt over medspillernes bevegelser — kart og terreng - og posisjoner som ham. Scoringen til Iniesta og fellingen av Neymar som gav Barcelona straffespark, er eksemplene på det. Messi burde ha scoret alene med Lopez, men fikk sin revansje fra 11-meteren, to ganger, og spesielt det siste straffesparket viser hvor trygg og god han er. Med liten tilfart kliner han ballen i vinkelen. Som om det var på løkka, helt uten press og med svært lave skuldre.

Blek Ronaldo

Cristiano Ronaldo var en blek skygge av den spilleren som har levert store prestasjoner de siste månedene. Kanskje var han preget av oppmerksomheten rundt duellen med Messi. Og av Messi. Messi lot beina tale for seg og parkerte portugiseren i skyggen.

Cristiano Ronaldo var igjen i det sutrete og teatralske hjørnet, og like opptatt av mot og medspilleres prestasjoner, som dommeravgjørelser. Det holder ikke mot Messi og co, da MÅ Reals nummer 7 storspille og bidra hele veien. Det klarte han aldri.

Min påstand er at årets utgave av Real Madrid er et bedre lag enn Barcelona, men Barcelona har Messi. Og han er så god at han utgjør forskjellen.

Les også

- Det var mange feil på én kamp

Tydelig synliggjort i går. Iniesta gjør fortsatt uendelig mye vakkert, men Xavi klarer ikke å styre kampene i samme grad som før. Og Neymar var igjen en skuffelse. Pedro er bedre og burde spilt. På sentral midtbane for Real Madrid var Luka Modric igjen ufattelig god. Ballvinner og playmaker i én og samme spiller. Som en digresjon; Her har Per Mathias Høgmo en utfordring med tanke på Norges kvalifiseringskamper mot Kroatia.

Rufsete

Barcelona, eller for så vidt begge lag, er av og til rufsete i midtforsvaret, etterlater seg store rom og det glipper for ofte i markeringene. For Barcelona er det omtrent panikk hver gang motstanderen kommer rundt på kantene, og får lagt inn. Markeringsspillet er omtrent fraværende, duellspillet likeså. Det kunne Real Madrid utnyttet enda bedre. Karim Benzema kunne — og burde - scoret to til.

Nå er Barcelona for alvor med i gullkampen igjen.

Lionel Messi har hatt en middels sesong til ham å være, skader, samt at laget ikke har fungert optimalt hele veien har flyttet oppmerksomhetsblikket til Madrid. Helt til søndag kveld.Da beviste igjen argentineren at han er klodens desidert beste spiller. Og fortjener all den hyllesten han kan få. Han er latterlig god, og som nøytral tilskuer så humrer man og tenker på Playstation-fotball når man ser ham herje. Han — Messi - gjør det mange prøver å gjøre på løkka, være driblefanten som leker seg rundt og imponerer omgivelsene, forskjellen er bare at Messi gjør det i de store kampene også. Og det ser så lekende enkelt ut.

Rekorder

Cristiano Ronaldo har scoret 42 mål på totalt 38 kamper, litt over 1 mål i snitt per kamp, Messi har nøyaktig ett mål i snitt per kamp med 34 mål på 34 kamper. Ingen av dem stopper der.

Lionel Messi setter rekorder på løpende bånd og er mestskårende gjennom tidene i El Classico. Jeg tror Barcelona vinner La Liga og kommer - minst - til semifinalen i Champions League, vel og merke om Messi holder seg skadefri.

Ingen i verden holder et sånt toppnivå, og ingen spillere gjør større forskjell på noe lag heller.

Målscorer, matchvinner og tilrettelegger i én og samme spiller. Helt unikt.

Ingen over, ingen ved siden. Lionel Messi.

Respekt, også bak tastaturet.

Sportslig hilsen Roar

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Liga BBVA
  4. Roar Stokke