Hvor har det blitt av gløden og innsatsen?

KOMMENTAR: Det har vært mye snakk om penger denne sesongen. Penger som mangler og spillere som mangler. Kanskje vi burde snakket mer om det som er gratis?

Aftenbladets blogger Hans Petter Jørgensen savner innsatsen og gløden han så av Viking i kampen mot Haugesund 21. april i år.
  • Hans Petter Jørgensen

Det som har skuffet meg mest denne sesongen er hvordan Kjell Jonevrets menn gradvis har svunnet hen, hvordan gløden og gutsen fra sesongstarten har tørket opp. Det er noe innadvendt over laget, symbolisert ved sirkelen spillerne danner etter hjemmekamper. I stedet for å forenes med publikum i gleden over seier mot Sogndal, snur spillerne ryggen til tribunen.

Jeg vender stadig vekk tilbake til kampen mot Haugesund 21. april i år. Selv om årets FKH utgave har vært svak, var det likevel en kamp der Viking viste oss hva som bor i laget. Det var aggressivt press, det var glød, fart og trøkk over laget. Slikt har en tendens til å smitte over på tribunen. Hvor ble det av?

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen.

Jonevrets Viking møtte en blindgate i mai, og har famlet siden da. Det er veldig vanskelig å se noe mønster i det spillerne prøver på ute på banen. Det er frustrerende å se at nyinnkjøpte spillere som Ingasson, Sverrisson, Jørgensen og Thorsteinsson ikke vokser inn i rollene. I stedet peker pilen nedover for samtlige.Så hva kan Jonevret og spillerne gjøre? Det er da jeg må komme tilbake til det som er gratis. Den innstillingen, den gutsen og innsatsen som laget viste mot FKH i april – den er gratis. Den er gratis, og den må ligge i bunn.

Når det ikke finnes penger, må løsningen ligge på treningsfeltet. Kjell Jonevret har hatt gode tider i Viking, men denne sesongen har det lugget mer. Laget har vist sitt potensiale, men evner ikke å få det ut lenger. Nå står de tøffe kampene i kø fremover. I løpet av de neste fem kampene møter vi Rosenborg, Start, Odd, Strømsgodset og Molde.

Jeg håper og tror at den kamprekken kanskje kan inspirere både trener og spillere. Det er store skalper på rekke og rad.

Viking har blitt uavgjortklubben. Uavgjort er et lunkent resultat, et resultat du sjelden er mer enn halvfornøyd med. Uavgjort skaper ikke engasjement. Likegyldigheten til Viking har da også vokst utover i sesongen.

Samtidig viser laget en beundringsverdig moral. Viking opphenting mot Vålerenga var sesongens høydepunkt. Vi kom tilbake mot Sogndal og vi kom tilbake mot Sandnes Ulf. Jeg mener fortsatt at det bor så mye mer i dette laget. Det er nettopp det Kjell Jonevret må vise oss at han kan lokke frem. Det koster ikke penger, men det kommer ikke gratis heller.

Hva mener du? Hva skal til for å snu uavgjorttrenden?