Meninger

«Det beste for Molde ville vært å ha en arvtager klar nå»

BLOGG: Skullerud skaper ro for seg selv, men ikke for laget.

GIR SEG: Tor Ole Skullerud har bestemt seg for forlate MFK etter årets sesong.
  • Knut Lillebakk
Blogger om Molde: Knut Lillebakk.

Tor Ole Skullerud har gitt beskjed om at han ikke vil være i Molde utover denne sesongen. Det er et valg det står respekt av, all den tid at det er på grunn av familiære forhold treneren ønsker seg hjem til Østlandet. Familien skal alltid komme først.Jeg vil også kaste meg på og takke Tor Ole Skullerud for jobben han har gjort i Molde. Han fikk klubben til å spille den beste fotballen vi har sett på lenge, og tar med seg flere titler hjem til Bærum. Han gjorde rett og slett en stor jobb for klubben.

Men at han allerede nå har gått ut og sagt fra om dette, skaper likevel problem for MFK. Ja, han skaper ro rundt sin egen situasjon og rundt laget, men på andre områder kan det bli vanskelig.

Les også

  1. «Ole Gunnar bor jo i Kristiansund. Så spørs det om Molde vil og om han vil» 

  2. Ekspert: - Molde må velge Solskjær eller en utenlandsk trener

Hvem skal bestemme kjøp?

Molde skal ut i kvalifisering til Champions League om to uker. Laget har nettopp solgt sin beste keeper, og sitter igjen med to gode, men unge og uerfarne, keepere. Mange spillere sitter på utgående kontrakter. Bør klubben hente noen nye? Skal det selges flere spillere? Hva med neste års stall?

Og i så fall, hvem skal bestemme hva som skal gjøres?

Bør Tor Ole Skullerud bestemme hvor laget skal styrkes eller hvem som skal ut av stallen?

Skullerud er den med best oversikt over dagens stall. Men sett at han kommer opp i en situasjon der han blir enig med en annen klubb. Stabæks trener Bob Bradley er nok høyaktuell for andre klubber, mens Tor Ole Skullerud vil være like høyaktuell for bærumsklubben som erstatter for amerikaneren vil jeg tro. Den enigheten kan komme ganske tidlig om alt faller på plass. Vil det da være gunstig for Skullerud å ønske seg noen av Stabæks spillere til Molde?

Skal Skullerud bestemme hvem som bør få forlenget sine kontrakter eller spillere som bør hentes?

Svaret er nok sannsynligvis at det får han ikke. Det valget er nok overlatt til noen andre i klubbens system.

Burde hatt arvtager allerede

Spørsmålet er også om hvem Molde kan hente nå. Jeg tror en ung lovende spiller blir litt i tvil om han skal skrive under en femårskontrakt med en klubb han ikke aner hvem som skal trene.

Jeg er ikke i tvil om Skulleruds profesjonalitet eller evner som trener. Men jeg frykter at det kan gjøre ting vanskelig for MFK. Det er, og har aldri vært, gunstig å sitte med en avtroppende leder. Jeg får bare håpe at klubben lytter til hans råd og at han beholder garderoben, som det heter. Så håper jeg at mye kommer på plass fortest mulig.

For det mest gunstige for MFK hadde vært å ha en arvtager klar allerede.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger