Meninger

«Et mulig scenario er at Oslo overtar ski-VM fra Trondheim»

KOMMENTAR: Trondheim kommune får mindre penger å rutte med. Er det da riktig å bruke 650 millioner kroner på hoppanlegget i Granåsen?

Tapte sist: Det er snart to år siden dette bildet ble tatt under FIS-kongressen i Hellas. Da måtte Maria Strøm Nakstad (fra venstre), Siri Darell, Rita Ottervik, Morten Wolden, Guri Hetland og Erik Røste innse at Planica gikk seirende ut av kampen om å få ski-VM i 2023. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Også idretten merker konsekvensene av koronaviruset til fulle. OL og fotball-EM er utsatt. I vår del av verden spilles det ikke fotball, og foreløpig vet vi ingenting om når tribunene på Lerkendal igjen kan fylles opp før en Rosenborg-kamp. Å gjennomføre ordinære treningsøkter har vært vanskelig.

Det er ikke kun aktiv idrett som rammes. I mai skulle representanter fra Trondheim ha vært i Pattaya på FIS-kongress, for å få den endelige beskjeden om at Granåsen blir arena for ski-VM i 2025. Arrangementet i Thailand ble naturlig nok avlyst, noe ingen skal gråte for. Det var en lite gjennomtenkt idé i utgangspunktet av det internasjonale skiforbundet (FIS) å legge kongressen til en by som knyttes til sexturisme.

Les hele saken med abonnement