Dette er et skakkjørt Brann-lag som trenger tid

BLOGG: Doddo mener Brann er på rett vei tross spillemessig svak hjemmepremiere.

Vadim Demidov og Brann sikret sesongens første seier.
  • Doddo
    Doddo

Det ble på mange måter en kald aften da Brann møtte Strømmen på Brann Stadion. Verken vær eller spill varmet.

Hymnen som ble avspilt ved innmarsj ga oss klar beskjed om at vi befant oss på et nivå lavere, det skulle etter hvert prestasjonene utpå banen også indikere.

Til tider var det direkte svakt. Først og fremst var det Strømmen som var svake, men Brann imponerte ikke så mange de heller. Det var nesten bekymringsfullt hvor lite de fikk til.

Doddo, blogger om Brann.

Men Brann vant, og da skal vi strengt tatt ikke klage for mye. Ikke minst med tanke på hvor tungt og dårlig banedekket var. Det var vanskelig å få til noe finspill på underlaget som var alt annet enn strøkent. Debatten om det skal legges kunstgress på Stadion bør ikke bli mindre etter denne forglemmelige kampen.

Les også

Se scoringene som sikret Brann-seier

Spillet var skuffende, men med tanke på den bølgedalen som laget, og veldig mange av spillerne har vært inne i, var dette et steg i riktig retning. Vi skal ikke glemme at Brannt nesten har glemt hvordan det er å vinne fotballkamper. Flyt har vært et fremmedord.

Vi må huske på at spillere som Erik Huseklepp og Kristoffer Larsen har slitt med selvtilliten. Amin Nouri, Alejandro Castro og Vadim Demidov har hatt lite kamptrening, mens Jonas Grønner og Erdin Demir knapt kan huske hvordan er å spille nitti minutter uten tabber og baklengsmål.

Dette er et skakkjørt Brann-lag som trenger tid til å finne formen.

Det hyggelige med å være i Obos-ligaen er at Brann ikke blir så veldig hardt straffet når feilene oppstår. Et bedre lag enn Strømmen, for eksempel Molde eller Rosenborg, ville tatt vare på sjansene som bød seg etter rot i Brann-forsvaret. Det slapp vi denne gangen, og det tror jeg vi fort kan slippe flere ganger. Spissene i denne divisjonen er ikke like raske, like skarpe eller like målkåte som dem vi finner i eliteserien.

Brann derimot har spillere som kan score mål. Erik Huseklepp er tilbake i scoringshumør og står allerede bokført med to mål. Jacob Orlov kommer til å putte jevnt og trutt. Det tror jeg også at Kristoffer Larsen vil gjøre. I tillegg har vi altså fått Castro på lån, og han viste mot Strømmen at han kan bli en viktig brikke fremover. Og til sommeren dukker Marcus Pedersen opp.

De viktige nøkkelspillerne til Brann er i ferd med å levere varene. Demidov blir bedre og bedre for hver kamp. Huseklepp scorer og smiler, mens Acosta har gitt forsvaret en ny dimensjon.

Det ser lovende ut

Eller hva mener du?