Blogg: Den gode mandagsfølelsen!

<p>Så skrek jeg meg hes igjen. Av glede, av frustrasjon og av sinne.</p>

Stavanger 20120416.Eliteserien i fotball 2012. Viking Stadion 16.04.2012. Viking - Molde. Vikings keeper Rune Almenning Jarstein redder et skudd under eliteseriekampen mellom Viking og Molde på Viking Stadion mandag.Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
  • Hans Petter Jørgensen

Det var mye sirup og fiskepudding i dag. Men hva gjør vel det! Vi har 7 poeng. I fjor hadde vi ikke samme poengantall før 30. juni.

Vi var mange som hadde forventet en åpen og god fotballkamp denne mandagen. Det ble ikke det. Det ble i stedet en første omgang spilt i sirup. Lavt tempo og manglende presisjon. Begge lag var like dårlige, og det var vel knapt en målsjanse de første 45?

Annen omgang startet som første sluttet, men så fikk endelig Tveita litt rom på kanten, innlegget traff Ørnskov som sleivet (?)ballen i mål. Det var ikke ufortjent, for Viking hadde tross alt vært det førende laget så langt i kampen.

Det tok brått slutt etter scoringen. Viking ble presset kraftig tilbake av et fysisk Molde-lag, og vi hang tungt i tauene. Det minnet kraftig om fjorårets utgave av Viking. Taktikken med å forsvare inn en ledelse de siste 30 minuttene fungerte ikke i fjor, og det var bare flaks at det lykkes i dag. En strålende Jarstein reddet full pott i dag. Det betyr at vi så langt har vunnet to kamper som hadde endt (og faktisk endte) uavgjort i fjor. En uhyre viktig forskjell!

Vi vinner en slitekamp, og det skal vi være glade for. Molde imponerte overhodet ikke, og savnet nok Eikrem, Berget og Gatt. Viking virket merkelig passive gjennom store deler av kampen Borte var bevegelsen og presisjonen fra VIF-kampen. Forsvaret vårt kan være bekjent av jobben, og Skogseid fortjener masse skryt for innsatsen som vikar-stopper. Jarstein var bunnsolid i hele kampen, og reddet oss med noen tigersprang.

Fremover på banen var det derimot stort forbedringspotensial. Både Nisja og Yanni var merkelig forsiktige. I stedet for å utfordre valgte de feige løsninger. Anier var også lite involvert i dagens kamp. Han hadde da heller ikke noen enkel jobb. Det var likevel noe kraftløst over Viking i dag. Kom vi i posisjon til å avslutte så det ut som beina ble omskapt til fiskepudding. Hva skjedde egentlig med oss?

Nå blir det mye negativt her. Det er selvsagt utrolig deilig når vi slår fjorårets seriemester på en dårlig dag. Det må da bety at potensialet vårt er stort? I dag fikk vi dessuten igjen for alle marginene som var mot oss på Ullevaal. I dag var det stang inn for Hareides menn.

Helt til sist. Det ble liv på tribunen utover i annen omgang, men hjelpe meg for en mandagsfølelse det var frem til pause. På de første fire serierundene har Viking hatt tre mandagskamper. Da regner jeg med at vi har unnagjort vår kvote? Ikke sant, TV 2 og NFF?!

  • Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Fornøyd med poengfangsten?