Meninger

Doddo-bloggen: Verst og best med Brann

<p>Brann-spillerne tar ferie. I anledning sommerpausen byr Doddo på seks bra og åtte dårlige ting ved vårsesongen.</p>

Bergen 20120523. Eliteserien fotball, Brann - Fredrikstad, 1-0 ved Branns Bentley i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Fredrikstad på Brann stadion onsdag kveld. Brann vant 2-0.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
  • Doddo
    Doddo

Tabellsituasjonen tilsier at det ikke er en spesielt velfortjent ferie, men hvis vi ser litt nærmere etter, så har ikke alt denne våren vært like håpløst.

Innimellom har Brann glimtet til. Så når jeg nå kort oppsummerer Brann-vårsesong 2012 begynner jeg med de positive faktorene:

1. Markus Jonsson. Da han endelig kom på banen viste svensken at han er en god spiller og en mann med klare lederkvaliteter. For første gang siden 2007 har vi en Kaptein. Nettopp, ja, med stor K.

2. Talentene. Talentsatsingen til Brann begynner å bære frukter. Det var riktignok store skadeproblemer som tvang Skarsfjord til å bruke de yngste i stallen, men da ungdommene fikk sjansen, så grep de den. Både Barmen og Øvretveit har gjort seg bemerket. Like bak dem vet vi at spillere som Bård Finne, Jonas Grønner, Kristoffer Larsen og Kjetil Kalve snart er klar til å ta steget inn i Eliteserien.

3. Harmoni. Til tross for en usedvanlig svak start på sesongen har ledelsen i klubben klart å bevare roen. Det er ingen tegn på kriser eller konflikter i klubben. Styret virker samkjørte og økonomien er under kontroll.

4. Amin Askar. Askar har tatt overgangen fra Fredrikstad til Brann på forbilledlig og overbevisende vis. Han har vært en av Branns beste så langt.

5. Bentley. Rune Skarsfjords dyreste kjøp har begynt å innfri.

6. Hjemmestatistikken. Brann har vært brukbare på hjemmebane. De har riktignok tapt to ganger, men i det ene tapet var de klart best.

Så var det faktorene som burde sett annerledes ut.

1. Poengfangsten. 13 av 36 mulige poeng er latterlig svakt. Foran oss på tabellen har vi lag fra småbyer som Drammen, Haugesund, Sandnes, Molde, Ålesund og HØNEFOSS.

2. Spillestilen. Den har verken gitt poeng eller vakker fotball. I to-tre kamper har Brann spilt inspirerende og til dels forførende fotball. Ellers så har det vært dørgende kjedelig å se på.

3. Antall skader. I fjor hadde Brann usedvanlig få skader i troppen. I år har de hatt usedvanlig mange. Jeg vil tro det først og fremst skyldes uflaks.

4. Ekstremt lave forventinger til eget produkt. Styreleder Lars Moldestad sier at vi først i 2015 kan forvente å se Brann i norgestoppen, mens Rune Skarsfjord drar til Ålesund og Tromsø uten en fandenivoldsk innstilling. Det virker som tapene der har vært kalkulerte.

5. Bortestatistikken. Brann har tapt fem av seks bortekamper. Det kan ikke karakteriseres som annet enn elendig.

6. Rodolph Austins mange kort. Austin har allerede etter 12 kamper vært ute med karantene to ganger. Dommerne dømmer muligens Austin hardere enn andre, men først og fremst er det Austin som må ta et oppgjør med seg selv.

7. Fredrik og Fredrik. Haugen var strålende da han fikk muligheten i fjor. I år har han vært en skuffelse. Det har også Nordkvelle vært. Han har i motsetning til Askar ikke taklet overgangen fra en liten klubb til en storklubb som Brann. Han har på ingen som helst måte markert seg i Brann-trøyen.

8. Uavklarte kontraktsforhold. Branns viktigste spillere, Kim Ojo og Rodolph Austin, har ennå ikke signert nye kontrakter.

  • Hva mener du har vært best og verst så langt?

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Sportsblogger