Effektive Viking vant igjen

BLOGG: La oss suge på 4-0-karamellen, skriver Hans Petter Jørgensen.

Zymer Bytygi (t.v.), Suleiman Abdullahi og Veton Berisha feirer Vikings første av totalt fire scoringer.
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Et Vikinglag med overflod av målfarlige spisser knuste Aalesund 4-0 på bortebane. La oss glemme alt annet og suge på den karamellen en stund!

For plutselig har et Viking-lag med målvegring blitt et effektivt lag som tar vare på sjansen sine. Og plutselig har et Viking-lag med spisser uten målteft blitt et lag med ikke bare en, ikke bare to, men tre målfarlige spisser. Det er nesten ikke til å tro!

Solid forsvars-kamp

Det var ingen 4-0 kamp. Det tror jeg alle som så kampen er enige om. Viking ble rundspilt de første 20 minuttene, og Aalesund hadde drøssevis med kvalifiserte målsjanser. De fikk likevel ikke ballen i nettet, og det skyldtes to ting: Aalesund var for upresise når det kom til den siste finishen, samt at duoen Sigurdsson og Soares spilte en meget godt kamp i midtforsvaret.

Hvor mange AaFK-sjanser ble blokkert i siste liten av de to herrene? De fikk god hjelp av sidebackene, og ikke minst av en strålende Iven Austbø som igjen hadde en god kamp. Det hjelper også med en Karol Mets på midten som kriger iherdig i 90 minutter.

Jonevret: — Vi er i en flytsone nå

Viking-bloggen - Hans Petter Jørgensen

Fremover på banen har endelig Veton funnet målformen. Han kriger fortsatt like iherdig, men nå får han også uttelling. Nå har han selvtillit, og det så vi særlig på 3-0 scoringen der han avslutter nydelig med utsiden av foten. To mål og en målgivende på Veton i kveld. I tillegg viser begge våre nyankomne venner fra Nigeria stadig tegn på kvalitet. I første omgang er Abdullahi et uromoment som også scorer et flott mål. Adegbenro imponerer både med defensiv jobbing og med et strålende forspill til Vetons 2-0 mål.I det hele tatt fortjener Gary Goodchild og den sportslige ledelsen stor honnør for spillerne som er hentet inn denne vinteren. Viking har fått mye pepper for spillerkjøp, men i år har vi tilsynelatende truffet blink. Soares, Mets, Abdullahi og Adegbenro har slått til umiddelbart og forsterket laget vårt.

God kaptein

Jeg syntes likevel bestemannspremien i dag bør gå til kapteinen vår. Indridi Sigurdsson har fått kritikk i det siste, men i dag syntes jeg han var strålende. I dag gikk kapteinen foran med kropp og sjel.

Dagens seier bringer oss helt opp i tabelltoppen. Det betyr toppkamp mot Vålerenga neste søndag. Det betyr smil, forventing og glede en hel uke. Det bør også bety at ledelsen i Viking snarest bør finne fram en ny kontrakt til Kjell Jonevret. Den jobben Kjelle har gjort under svært vanskelige omstendigheter fortjener dyp respekt.

Hva mener du? Har Kjelle fortjent ny kontrakt nå?