«Vikings tap mot Tromsø var et gufs fra fortiden»

Akkurat så feige og passive så Viking ut på bortebane i gamle dager. Jeg hadde nesten glemt hvor forferdelig det var å se på.

Indridi Sigurdsson oppgitt etter å ha sluppet inn et av målene i 1-3-tapet mot Tromsø.
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger. Les mer her.

Dessverre fikk vi en påminnelse i går som effektivt drepte en gyllen sjanse til medaljekamp.

Dette var kampen der tapene til Stabæk og Odd gjorde at Viking virkelig hadde muligheten til å ete seg inn på pallen. Dette var kampen der vi møtte en motstander som ikke hadde vunnet en fotballkamp siden midten av juli. Dette var muligheten Viking hadde til å få full fyr i sesongavslutningen.

Det begynte lovende. Det begynte slik jeg hadde håpet på. Et Viking-lag som tok kommandoen mot et Tromsø uten selvtillit. Så får vi ledermålet når Abdullahi er fint fremme på returen etter Steinthors frekke lobb.

VIKING-BLOGGER: Hans Petter Jørgensen.
Les også

Vikings medaljehåp forsvant på Alfheim

Selv om Drillo syntes Viking er drit uansett hva vi gjør, var det bra spill og god kontroll de første 30. Både Steinthor og Jon Dadi har store sjanser til å sette 2-0. Da hadde sannsynligvis Tromsø gått helt i kjelleren.

I stedet skjer det noe merkelig. Gradvis overlater Viking initiativet til motstander. Tromsø får ha mer av ballen og spiller seg til et par muligheter. På overtid av første omgang får de selvsagt satt ballen i mål etter corner. På verst tenkelige tidspunkt kommer målet som gir hele Tromsø troen på at dette kan gå.

Annen omgang er et bekmørkt kapittel. En skrekkfilm for alle som holder med Viking.

Vi blir valset over av ett av Tippeligaens bunnlag. Vi henger overhodet ikke sammen som lag. Det er terningkast 1 på alle mann fra keeper til materialforvalter.

Jeg regnet ikke med en lett kamp i Tromsø, men starten på oppgjøret vitnet om et Viking som hadde gjort hjemmeleksa. Da kunne du se forskjellen på topp og bunn i Tippeligaen.

Den forskjellen ble visket ut i løpet av kampen og endte med å at det var Viking som så ut som et bunnlag. Alle som mener at Viking alltid svikter når det gjelder får flere gode argumenter. Tapet i semifinalen og tapet mot Tromsø vil være vonde øyeblikk i lang, lang tid.

Nå anser jeg medaljesjansen som minimale. Muligheten forsvant med tapet i Tromsø.

Det eneste som gjenstår av årets sesong er å gjenreise litt av stoltheten og troen i de siste tre kampene. Da kan fortsatt fjerdeplassen være en mulighet. Jeg håper spillere og trenere er innstilt på å revansjere dette her, for jeg orker ikke enda en femteplass.

Hva mener du? Hva var det som sviktet i Tromsø?

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø2214353223945
4Brann22133639241542
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk