Meninger

Agüero avslørte Chelsea-svakhetene

Sergio Agüero lekte med Chelsea-forsvarerne da City vant 3-0. For mestrene fra London kan det være en viss trøst i at det er tid til å reparere skadene.

MEGET GOD: Sergio Aguero trengte fem muligheter, men scoret til slutt.
 • Tore Strand

MANCHESTER CITY — CHELSEA 3-0

På tampen oppgjøret på Etihad, sveipet TV-kameraene over de to innbytterbenkene. På den ene satt Sergio Agüero fornøyd og avslappet. Banens beste spiller ble byttet ut i sluttminuttene da City kontrollerte det hele. På den andre benken satt John Terry, skuffet, slagen, og ydmyket etter å ha blitt gjort til syndebukk av Chelsea-manager José Mourinho.

Chelsea-kapteinen var den eneste spilleren som var på banen i samtlige minutter i siste sesong da laget ble ligamestere. I 176 kamper under Mourinho har Terry vært førstevalget. Den epoken kan snart være over. Chelsea var tidligere laget som kunne bestemme seg for å stenge butikken, parkere bussen, og hente ett poeng hjem i mange av toppduellene. På Etihad ble laget avkledd.

Tore Strand, kommentator i BT.

Først og fremst av en Sergio Agüero som storspilte, scoret det viktige første målet, og bidro til at Chelsea-forsvaret slo sprekker. De defensive problemene til Chelsea ble avslørt da Sergio Agüero med en finte og et rykk slapp fri og satte ballen i mål. Spesielt Gary Cahill var svimmel ved den anledningen, som han ofte var før pause.Men det var Terry som måtte ut etter sidebytte, og en smule bedring ble det i Chelsea-forsvaret da Kurt Zouma ble partner til Cahill. Det hadde en del å gjøre med at både Agüero og City giret ned et par hakk, og konsentrerte seg mest om å sikre seieren. Den ble klar da Vincent Kompany vant en duell med Branislav Ivanovic og headet i mål. Chelsea-backen har hatt en mareritt-start på sesongen, og da han sendte i vei en håpløs tversoverpasning, takket Fernandinho for muligheten og banket ballen i mål.

NEDE FOR TELLING: Chelsea og Gary Cahill gikk på et stygt tap mot Manchester City. Midtstopperen plages her med neseblod.

For øvrig bak en Asmir Begovic som var Chelsea sin beste spiller, noe som sier mye om dominansen til City, og litt om et Chelsea-lag som ikke er i nærheten av den kvaliteten de holdt på sitt beste i siste sesong. Trøsten for Chelsea er at så lenge lagets mangler ble avslørt så tidlig i sesongen, er det fortsatt mulighet å gjøre noe med det. Da tenker jeg på overgangsvinduet som fortsatt er åpent et par uker. På bakgrunn av oppgjøret mot City er det ikke vrient å se hvorfor Mourinho har gjort to forsøk på å hente Evertons unge, lovende midtstopper John Stones. Et nytt bud dukker nok opp snart, og dette Chelsea-laget trenger også offensiv inspirasjon.

David Silva (t.v) og Vincent Kompany hadde en festaften på Etihad da de feiet regjerende mester Chelse av banen med 3-0.

I siste sesong var Eden Hazard briljant. Han har ikke spilt opp mot sitt beste i de to første kampene, og pr. i dag er Chelsea for avhengig av at han leverer spill fra øverste hylle. Motstanderne er også blitt klar over at det er Hazard som skaper mye av Chelsea sitt offensive spill, og legger vekt på å stoppe belgierens spillerom.Det lyktes City med søndag, i en kamp som viste at laget oser kvalitet om dagen. Aguero var briljant, Kompany den kapteinen han var da City vant gull sist, og Yaya Touré var også til tider så dominant som bare han kan være. I siste sesong var Touré svak i toppkampene, og det var tydelig å se at han til tider var sliten. Noe som er mulig å forstå for en spiller som har deltatt i fem sluttspill på seks år.

I sommer har Touré ladet batteriene, og det har gjort seg utslag i to kamper der han har vært dominant.

Seriemesterskapet blir ikke avgjort i august. Men City sendte et signal om at de er klar for å kjempe i toppen. Chelsea har mye å reparere skal det bli ny jubel på Stamford Bridge.

Les også

 1. Tjærnås: - Chelseas soliditet defensivt slår sprekker

 2. City ydmyket Chelsea og gjorde vondt til verre for Mourinho

 3. Giroud-perle og klønete selvmål sørget for Arsenal-opptur

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Premier League
 4. Manchester City