HP-BLOGG: Piffen er ute av cupen

<p>NRK må ta noe av skylden.</p>

Stavanger 20110525.Cup fotball, Viking - Sandnes Ulf. Vikings Erik Nevland setter inn 1-0 målet på straffe mot Sandnes Ulfs keeper Bo Andersen under kampen mellom Viking og Sandnes Ulf på Viking Stadion onsdag. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
  • Hans Petter Jørgensen
Kommentar
Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Cupen i Norge har lenge hatt en høy status, men de senere årene har pilen pekt nedover.

At bare 1500 sjeler tar turen til Viking stadion når nabobyene Stavanger og Sandnes barker sammen er underlig.

Her burde det da være potensiale for cupfest og baluba? I stedet ble det bare hakket mer livat enn på en standard Viking 2-kamp.

Fotballstreiken, og det at kampen plasseres kl 18.00 i midtuka må ta noe av skylden. En litt lunken stemning rundt fotballaget Viking er også en del av forklaringen. Det er likevel ikke til å komme forbi at cupen har mistet noe av glansen.

En grunn tror jeg er NRKs slette behandling av turneringen.

Ingen kamper vises live, og det sendes en amatørmessig oppsummering sent på kvelden.

Statskanalen forvalter cupen på en elendig måte. Tenk hva TV2 kunne fått ut av dette her! Kanalen har hypet Tippeligaen over alle støvleskaft, og hadde garantert gjort cupen sexy igjen.

Nå skal det sies at verken Viking eller Sandnes Ulf gjorde særlig for å øke underholdningsverdien i løpet av dagens kamp. Vi vant 2-0, og det er det eneste positive jeg kan fortelle fra dagens 3.runde oppgjør.

Viking-spillerne virker både blytunge og rådville der de gamper rundt uten særlig mening.

Det offensive spillet består enten i svake langballer fra Sigurdsson mot en ensom Nevland eller at man spiller halvdårlige pasninger på medspillere som ikke er med på leken.

Ikke engang denne kjølige maikvelden så jeg Viking-spillerne skru sammen et angrep der pasning, bevegelse og løp virket samkjørt. I stedet ble det slått kort på spillere som gikk på løp, og det ble slått langt på spillere som møtte.

Jeg beklager at det blir så negativt, men måten vi opptrer på bekymrer meg dypt. Nå aner jeg også at positive innslag som Berisha og De Lanlay er i ferd med å bli slitne.

Bersiha vil så veldig gjerne skape noe, men det blir ofte ballføring i ensom majestet. Og hva med Sæternes? Er han skadet? Hadde ikke dette vært en fin anledning til å samkjøre Nevland og den aldrende egersundere på topp?

Vi skal selvsagt ta med oss at vi er videre i cupen uten for mye slit, men vi er fortsatt inne i en blindgate.

Hva mener du: Har cupen mistet status? Og er det ikke så nøye hvordan vi spiller, så lenge vi er videre?

HP