Meninger

Jubel for ett poeng

<p>Ingen grunn til å irritere seg over de tapte poengene, skriver Doddo.</p>

askar mot vif
  • Doddo

Siden Brann hadde overtaket på Vålerenga, ville det kanskje vært normalt å irritere seg over de to tapte poengene, men det synes jeg ikke at vi trenger å gjøre. I stedet synes jeg vi bør juble over Branns oppløftende kamp på Ullevaal. Det er ikke ofte Brann imponerer utenfor Bergen. Det gjorde det riktignok på Åråsen i åttende serierunde, men ellers har Brann vært usedvanlig svake fremmed gress.

Denne gangen tok de ikke bare poeng, men de var også, i store deler av kampen, det førende laget.

Første omgang var et merkelig skue. Brann, som under Skarsfjord har blitt kjent for kontringsfotball, og lange og høye baller opp til Ojo, holdt på ballen, brukte mange pasninger og spilte seg på den måten til flere store sjanser.

Vålerenga, som under Martin Andresen lenge var et ballbesittende lag, gjorde det motsatte. De satset på kontringer og lange baller opp til spissene.

Brann hadde utvilsomt mest suksess med sin taktikk.

I begynnelsen av andre omgang endret dessverre bildet seg. Vålerenga kom inn i kampen og klarte til slutt å overliste Piotr i målet vårt. I forkant av scoringen var Barmen uheldig med sin involvering. Det er dermed lett å konkludere med at han er for ung og urutinert og at målet ikke ville ha kommet hvis Austin fortsatt hadde vært på laget. Jeg synes imidlertid at vi skal være rause med den unge bergenseren. Ja, han gjorde en feil som fikk konsekvenser, men er ikke det slik som skjer med selv den beste?

I det forrige møtet mot Oslo-laget var det for eksempel Austin som var synderen. Da forærte han Vålerenga et straffespark, og dermed ett mål, med en horribel takling innenfor sekstenmeteren.

Denne kampen kan oppsummeres med tre oppmuntrende faktorer:

  • 1. Brann har blitt et stabilt lag. Nå har de tatt poeng i tre kamper på rad.
  • 2. Brann viste at savnet etter Austin kan bli mindre enn fryktet.
  • 3. Brann har knekt bortebanekoden. De blir å regne med fremover, også på bortebane.

Ny bortekamp på søndag. Da er Erik Huseklepp på plass.

Høsten ser lovende ut. Eller hva tror du?

Les også

  1. Barmen tok skylden for at seieren glapp

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger