Meninger

Grisedeilig!

<p>Slik beskriver Doddo hvordan det føles å slå Rosenborg.</p>

Byline Blogg bilete av Doddo Eduardo Andersen
 • Doddo
  Doddo

Rosenborg hadde altså ikke tapt en seriekamp på bortebane i år. Ikke før de kom til Brann Stadion. Da møtte de overmakten, da møtte de laget som nekter å tape på hjemmebane.

Ikke hvilket som helst Brann-lag, forresten, men et historisk Brann-lag. Det var fire bergensere som var med i Branns startoppstilling, to av dem unge og talentfulle. Det skjer ikke så ofte, men enda viktigere, og enda sjeldnere: I det 83. minutt kom det en 17 år gammel gutt innpå (og er ikke Bård Finne den første 17 år gamle bergenser som har spilt for Brann siden Kniksen?)

Bård Finne, som vi sommer holdte på miste til Molde, viste straks at ryktet om hans enorme talent ikke var falske. I løpet av fem minutter snudde han kampen og sikret Brann sin niende hjemmeseier på rad. At gullsjansene til RBK samtidig ble litt mindre, var heller ikke å forakte. For et innhopp. For en dramaturgi. For en vanvittig avslutning på kampen.

Det så imidlertid mørkt ut lenge. I det 54. minutt scoret Rosenborg. Da hadde de kampen i sin hule hånd,. De var sikrere i sitt pasningsspill, og de var mer bevegelige enn Brann. Det var ikke mye som tydet på at de hadde tenkt å gi fra seg ledelsen. Det vil si, jeg øynet et lite håp da de byttet ut Dockal, etter min mening deres viktigste spiller. Men minuttene gikk og de store sjansene til Brann uteble. Da de endelig fikk én, satte innbytter Nordkvelle den utenfor.

Men Skarsfjord hadde flere kort enn Nordkvelle i ermet. Han hadde blant andre Bentley, men han valgte Bård Finne. På sitt aller første spark på ballen, scoret den unge bergenseren. Noe lignende har vi ikke opplevd siden Huseklepp gjorde sin hjemmedebut for Brann i 2005 og scoret mot Fredrikstad etter atten sekunder (eller var det nitten?). Målett ga opptakten til en av tidens deiligste avslutninger på Brann Stadion.

I morgendagens aviser kommer Finne til å få (velfortjent) skryt herfra til månen, men vi skal ikke glemme at hele laget kjempet som løver. De var de elleve som startet som la grunnlaget for seieren. Det var Kristoffer Larsens sitt skudd som ga returen til Finnes første , og det var Kim Ojo som kjempet frem sjansen som ga Finne sitt andre for dagen.

Rune Skarsfjord har fått kritikk for sin manglende bruk av Branns mange talenter. Nå skal han skryt for at han våget å bruke dem. Kristoffer Larsen fikk sin etterlengtede debut mot selveste Rosenborg. Fredrik Haugen fikk fortsette i sin favorittrolle, og han nølte ikke med å bruke Bård Finne i sluttminuttene.

Som vanlig er vi høyt oppe etter en hjemmekamp. Men snart er det bortekamp igjen. På kunstgress, og vi vet hva som skjer da.

Men det vil jeg ikke tenke på nå. Nå vil jeg bare nyte den seieren. Den smaker sjeldent godt.

 1. Les også

  &laquo;I tror i e forelska&raquo;

 2. Les også

  "En minioppvisning av ypperste klasse"

 3. Les også

  Nordkvelle fikk opplevelsen han har ventet på

 4. Les også

  Branns hjemmeform vekker minner fra gullåret

 5. Les også

  17-åring avgjorde for Brann mot Rosenborg

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5