Meninger

Vikings supportere blir ofte kalt kravstore. Det er vi faktisk ikke

BLOGG: Det er ikke mye vi ber om egentlig. En høst med litt spenning holder helt fint.

Kan Kjell Jonevret lede laget til medaljer? Foto: NTB SCANPIX

  • Hans Petter Jørgensen

Tenk deg om: Hvilke sesonger ser du tilbake på med glede? Hvilke sesonger sitter fremdeles lagret som gode Viking-minner. 2014? 2013? 2012?

De fleste av oss må spole et godt stykke tilbake for å finne sesongen som er verdig en nostalgisk prat rundt bordet. Jeg er vel ikke alene om å ende opp ved sesongen 2007.

Viking-blogger Hans Petter Jørgensen Foto: Lars Idar Waage

Året da Rösler fikk ting til å fungere, året etter nesten-nedrykket, året da stadion var fullsatt utover høsten og året da Ijeh, Gaarde og Ødegård herjet. Jeg mimrer altså om en sesong der Viking tok tredjeplass i serien. Kom ikke her og påstå at Viking-supportere er bortskjemt!Er det noe Viking trenger nå, mer enn penger og ny direktør, så er det en sesongavslutning som holder håpet levende utover høsten.

Les også

Var dette så lurt, Viking?

Kjell Jonevret har ofte snakket om sin drøm om å fylle stadion, om viktige kamper og om å vinne noe med Viking. Den drømmen deler han med veldig mange.

Selv om mange faktorer peker feil vei for Viking denne sesongen ligger klubben likevel godt an til å klare noe slikt i år.

Utfordringen blir august. Ballongen har en tendens til å punktere i årets siste sommermåned. I fjor slo Viking Sogndal 4-2 den 16. august.

Etter det vant ikke Viking en fotballkamp før 2. november.

Alle slår alle, men Rosenborg er litt bedre enn alle andre. Det er ingen andre lag enn trønderne som fremstår som solide topplag. Molde går på smell etter smell, Godset, VIF og Odd er ustabile og Stabæk ser ut til å ha mistet medvinden sin til en viss grad.

Det bør være fullt mulig for Viking å kunne kjempe om plassene fra to til fem på tabellen.

Den neste måneden har Viking hjemmekamper mot Haugesund, Glimt og Sandefjord. I tillegg kommer bortekamper mot Start, Odd og Sarpsborg. Jeg sier ikke at det er lette kamper, men Viking kunne helt klart hatt et tøffere program. Kampene mot rivalene i toppen av tabellen kommer senere på høsten. Tenk så fantastisk om disse kampene faktisk betød noe når vi kommer til september og oktober.

Les også

Viking avslo nytt millionbud - Bödvarsson blir ut sesongen

I tillegg har Viking en hjemmekamp i kvartfinalen mot Molde midt i august. Jeg har ingen planer om å bli grådig her, men det hadde vært så utrolig kjekt om Viking kom seg såpass vellykket gjennom august at resten av høsten ikke ble et pliktløp på vei mot 8. plass. Tenk om august i stedet la grunnlaget for at 2015 ble en sesong å snakke om?

Hva mener du? Har du tro på en høst med spenning helt til slutt?

  1. Les også

    Viking jubler over stor interesse

  2. Les også

    Armenerne frykter Kamara før møtet med Molde

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Viking FK