Meninger

Doddo-bloggen: Hva nå, Skarsfjord?

<p>Doddo har mange spørsmål. Har du?</p>

Bergen 20120330. Eliteserien fotball, Brann - Sandnes Ulf, Branns trener Rune Skarsfjord i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandnes Ulf på Brann stadion fredag kveld. Kampen ender 3-1.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
  • Doddo
    Doddo

En av årsakene til Branns suksess i 2011, var en nesten skadefri tropp. Hittil i år har ikke Brann vært like heldige. Førstekeeper Piotr Leciejewski har vært skadet, mens andrekeeper Jørgen Mohus er langtidsskadet. Tomaz Sokolowski fikk knapt vist seg i Brann-drakten, før han på ny ble legemat, mens kapteinen vår, Markus Jonsson ennå ikke har spilt et eneste eliteserieminutt.

Dette er selvfølgelig med på å forklare Branns svake start på sesongen. Forsvaret har vaklet uten deres nye leder, midtbanen ikke har fått etablert de nye relasjonene, mens tre av Branns seks baklengsmål, kan forklares med keeperfeil.

Roser Barmen

På toppen av dette gikk klippen Rodolph Austin ned for telling på mandag. Han er, ved siden av Kim Ojo, vår viktigste spiller. Der og da tenkte jeg at Brann ville rakne helt.

Men det motsatte skjedde. Da midtbanesjefen var borte, tok omsider andre spillere ansvar, ikke minst mannen som kom inn og erstattet Austin, unge Kristoffer Barmen. Han bommet riktignok på en gedigen sjanse, men eller så var han bevegelig og god. Barmen viste at savnet etter Sokolowski ikke trenger å bli påtrengende stort.

Men skader alene kan ikke forklare Branns middelmådige og svake prestasjoner. Det handler også om at noen av spillerne er langt unna sin beste form, slik som Erdin Demir. I fire kamper på rad har han vært Branns aller svakeste spiller. Det begynner å bli smått uforståelig at Hassan El Fakiri ikke får sjansen. Til Demirs forsvar skal det sies at han ikke har fått mye hjelp fra Erik Mjelde, som, fra sin venstrekantposisjon, blir avslørt på farten, gang på gang. Hvis Mjelde skal spille, bør han trekkes inn i midten.

Nordkvelle og Haugen

Men Demir er ikke den eneste som ikke har innfridd. Fredrik Nordkvelle har heller ikke fått det til i Brann-drakten. Uansett hvor han har spilt på midtbanen har han vært lite involvert. I midtforsvaret har både Korcsmár og Grorud gjort mye rart, spesielt Grorud, og da Kalven endelig fikk prøve seg, så vi at han ikke har blitt raskere siden sist. Fremover på banen har Fredrik Haugen så langt vist at han trives godt når Brann styrer spillet, ikke så godt når Brann må forsvare seg.

Brann har tapt for to av eliteseriens beste lag, på bortebane, og derfor skal vi være forsiktige med å se altfor mørkt på tilstanden, men noe bør gjøres før Strømsgodset kommer på besøk med sine raske spillere.

Jeg er spent på hva.

— Erstatter El Fakiri Demir?

— Erstatter Bentley Mjelde?

— Får Barmen tillit fra start?

— Får Haugen fornyet tillit som offensiv midtbanespiller?

— Hvis Grorud er ute, blir Jonas Grønner vurdert som erstatter?

— Hvor på banen spiller Nordkvelle?

— Starter Askar på venstrekant?

— Får Niassé endelig starte en kamp?

  • Hva mener du Rune Skarsfjord bør gjøre?

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Sportsblogger