Meninger

«Viking-ledelsen kan gjerne droppe gratisbillettene»

Det har blitt delt ut veldig mange gratisbilletter til Viking stadion denne sesongen. Er det uproblematisk?

GODE TIDER: Viking, som her jubler for scoring mot Vålerenga i helgen, skal møte Sarpsborg 08 i semifinale i cupen.

 • Hans Petter Jørgensen

La det være helt klart: Det aller viktigste for meg er et fullsatt Viking stadion når fløyta går for semifinale mot Sarpsborg. Derfor har jeg forståelse for alle tiltak som kan føre sofatilhengere opp på tribunen.

Jeg synes likevel det er litt betenkelig at Viking stadig tyr til gratisbillett-jippo for å trekke folk til tribunen. Det irriterer litt at vi som har betalt 3500 for et sesongkort opplever at en kan se en håndfull hjemmekamper uten å betale for det. Hva er da verdien i sesongkortet? Vanner ikke Viking ut sitt eget produkt?

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

En annen faktor er at gratispassasjer er notorisk dårlige publikummere. Som daglig leder på Stavanger og som flittig kulturbruker kan jeg skrive under på at gratisgjester ofte er dårlige gjester. Det er publikummet som snakker gjennom hele konserten, det er teatergjestene som ikke kan sitte i ro og som lyser opp salen med mobilflimmer.

Det er naturlig. Det er folk som har fått en billett de ikke gadd kjøpe. De har ikke samme forhold til begivenheten som det publikummet som faktisk har betalt for å oppleve artisten, stykket eller kampen.

Hvis dette publikumsfrieriet kan føre til at folk kommer tilbake og kjøper billett neste gang er det selvsagt positivt. Det er likevel ingen automatikk i dette. Noen få kan bli frelst, men de fleste venter bare på neste gang noen skal invitere dem med.

Les også

HP: «Det er så deilig at det kjennes helt ned i tærne!»

Les også

Viking mot medalje: - Utrolig deilig!

Jeg forstår at Viking vil fylle tribunen. Det vil jeg også. Forskjellen er at jeg trodde dette ville gå av seg selv nå som klubben opplever suksess og skal spille semifinale. Det burde vært kø utenfor Vikingbutikken til Einar Grøttem. Det er det tydeligvis ikke, og det er nesten skremmende. Hvis ikke årets Viking-lag kan trekke tilskuere, hva skal da trekke folk opp fra sofaen der fjernkontrollen gir deg adgang til all verdens fotball?

Det skorter på supporterkultur i byen vår. Det er for mange som forholder seg til Viking som kunde og for få som forholder seg til klubben som sin ledestjerne i livet.

En slik kultur skaper seg ikke selv. En slik kultur trenger i det minste næring gjennom sportslig suksess. I tillegg trengs det en klubb som ser verdien i sine supportere, som lytter til dem og gir dem belønning for trofast støtte. Den nye ledelsen er på rett vei føler jeg, men alle gratisbillettene kan de gjerne droppe.

Hva mener du? Er det greit at Viking deler ut gratisbilletter?

 1. Les også

  Se grunnen til at Viking er et topplag

 2. Les også

  Nigeriansk magi da Viking herjet med Vålerenga

 3. Les også

  Ujevnt av Viking mot Aberdeen

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Viking FK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Semifinalebillett gir gratiskamp mot Strømsgodset

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Viking tror stadion blir fullsatt i semifinalen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Har du kjøpt Viking-sesongkort? Nå tilbyr klubben to løsninger.

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Betalte tusenvis av kroner, men plutselig stod nordmenn i London uten billett til Champions League-semifinalen

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Viking har passert 12.000 til Godset-kampen

 6. FOTBALL
  Publisert:

  – Betal det du vil for en Viking-billett mot Molde