Meninger

BLOGG: Målløse og rådløse

<p>0-0 mot Sandefjord er ikke godt nok for medalje.</p>

STAVANGER 20100801.Erik Nevland og Alexander Gabrielsen under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Sandefjord pa° Viking stadion. Kampen endte 0-0.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
 • Hans Petter Jørgensen

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Kall det etterpåklokskap, men jeg var skeptisk foran kampen i dag. På vei inn til stadion møtte jeg kjente som tippet både 5, 6 og 7-0 til Viking. Dette var «eden mad» og grei skuring.

Når slike tanker rår så våkner pessimisten og skeptikeren i meg. Jeg fikk dessverre rett. Det ble en frustrerende kveld på stadion der Viking rett og slett ikke var gode nok.

Både Nevland og vi på tribunen hadde nok drømt om en helt annen comeback-kveld. Den hjemvendte sønnen imponerte med noen fine flikker på hodet, men demonstrerte vel mest at han manglet kamptrening. Touchen stemte ikke helt, og han fikk heller ikke mye hjelp fra et tidvis tafatt Viking-lag.

Som mot FKH visste Viking hva som ventet dem, men de klarte ikke å gjøre noe med det. Sandefjord tettet igjen alle luker, og Viking måtte by på fart og presisjon. Vi fikk ingen av delene. Spillerne virket merkelig nok rådløse, og midtbanen vår fikk aldri grep om spillet. Omgangens store sjanse var symptomatisk nok en fantomskudd av Børre Steenslid fra 35 meter. Hadde skuddet gått inn snakker vi tiårets mål på stadion.

Viking hadde tydeligvis justert litt i pausen, og ble mer direkte i spillet sitt. Det førte til større trykk og noen fete målsjanser. Sandefjords reservekeeper ryddet likevel opp, og jeg har inntrykk av at det snarere var vi som spilte Bugges erstatter god.

Etter hvert som omgangen ebbet ut gikk luften ut av Viking samtidig som Sandefjord satte ny rekord i tullball og uthaling av tid .

Nevland vet vi kan bedre, og blir helt sikkert bedre med kamptrening. Ingelsten hadde ingen stor kamp på venstrekanten, ei heller feiret Nisja ny kontrakt med storspill.

Midtbanen var likevel mest skuffende. Jeg skrøt av Andre Danielsen tidligere i uken, og den fikk jeg midt i fleisen i dag. Danielsen hadde en elending kamp der situasjonen skrek etter en spiller som kunne ta grep og styre spillet. Jørgen Horn kom inn i annen omgang, og spilte en solid kamp. Bertelsen hadde en svak første omgang , og Horn gir endelig backfireren vår konkurranse.

0-0 hjemme mot Tippeligaens desiderte jumbo er ikke godt nok for et lag med medaljeambisjoner. Veien frem til pallplass ble også lenger etter dagens resultater. Verken FKH eller Sandefjord bød på overraskelser, men Viking klarte ikke å løse oppgaven. Det bør bekymre Hareide.

Vær så god: Tøm dine frustrasjoner her!

HP

 1. Les også

  Horn endelig tilbake

 2. Les også

  Et blaff eller en begynnelse?

 3. Les også

  Målløse Viking sviktet i Nevland-comeback

 4. Les også

  - Mangler litt gnist og overskudd

 5. Les også

  Nisja blir trolig i Viking

 6. Les også

  Slik blir Viking-laget med Erik Nevland

 7. Les også

  Nevland fortsatt ikke klar

 8. Les også

  BLOGG: Årets comeback eller årets skuffelse?

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger