Tjærnås: Dette er EMs fem største vinnere og tapere så langt

ANALYSE: Gruppespillet i EM er over. Dramatikken var størst i siste runde i siste pulje, i «dødens gruppe». Lars Tjærnås har kåret de største vinnerne og taperne før utslagsrundene starter.

Trener Roberto Mancini og Italia har vist at de kan bli å regne med utover i mesterskapet.
Dette er en kommentar. Kommentarene skrives av Aftenpostens kommentatorer eller fast tilknyttede spaltister. Kommentarene gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Hvis du ønsker å svare på kommentaren, kan du lese hvordan her.

Da 56-åringen overtok Gli Azzurri i 2018, hadde landet hans for første gang siden 1958 mislyktes i å kvalifisere seg til VM. Alle som kjenner italiensk fotball, vet at det betyr «idrettslig katastrofe» for en stor del av befolkningen. Et generasjonsskifte var tvingende nødvendig, kanskje også en endring tilbake til røttene.

Mancini har langt på vei gjennomført begge deler. Dagens landslag er en fin blanding av noen veteraner, men med veldig mange spennende spillere på vei opp. Spillermessig har flere av elementene en forbinder med de beste italienske utgavene også vært der. De har forsvart seg som et klokt kollektiv og kontret med sting. Men i tillegg har de spilt strålende fotball i flere andre faser og feid all motstand til side så langt.

Les hele saken med abonnement