Meninger

«Negativiteten har nærmest blitt et varemerke, men nå fortjener ikke Viking det»

BLOGG: Det finnes ingen enkle kamper og det må man huske.

Ingve Bøe blogger om Viking.
  • Ingve Bøe

Godkjent seriestart, må sies. Den som tror det er bare å smyge seg gjennom Obos basert på ørten år erfaringer i Eliten kan ta seg «ei pera». Ramsalt kritikk nesten uansett er blitt varemerket til negativismen i og rundt Vikings prestasjoner de siste årene.

Til og med etter sist kamp finner noen på å snakke seieren ned. Det var jo bare Åsane liksom. Bare. Det finnes ikke «bare-lag» i Obos. Husk det! Viking vant fordi de jobbet seg inn i kampen over tid og fikk betalt for dette. Det gikk fra kollektivt godkjent til årsbeste i 2. omgang. Dette fordi motstanderen ble gjort møre etter hvert. Denne fasiten må brukes i hver kamp.

Les også

Her svartner det totalt for Tripic – slo til lagkamerat på Viking-trening

Debuterte med bravur i 2012

Ull/Kisa er for meg et nytt bekjentskap. De debuterte i divisjonen i 2012 med bravur. Tapte til slutt mot naboene våre i siste kvalifiseringsrunde for opprykk til eliten. Etter tre sesonger rykket de hakket ned igjen i 2014. Oppholdet der ble kortvarig. Året etter var de atter på plass i Obos. Velkjente Vegard Skogheim, 60 kamper for våre helter, skrev en treårskontrakt som trener senhøsten 2015.

Har ikke tapt i år

De klarte å beholde plassen med et nødskrik i 2016. Plassen ble sikret i siste serierunde med årets eneste borteseier mor Kongsvinger. Ull/Kisa stabiliserte seg med en 6.-plass i 2017. Årets sesong har startet meget bra. Ubeseiret så langt med to seire og to uavgjorte kamper. I skrivende stund holder laget fast i en 5.-plass. Vegard Skogheim kan Viking og akter nok å beholde denne posisjonen etter dagens kamp. Det skjer ikke!

Kunstgress igjen

Laget fra Jessheim spiller som de fleste andre lag i ligaen på kunstgress. Et unisont tribunetrykk mor vår gutter forventes ikke. Tilskuerrekorden i en NM kamp mot Lillestrøm er på 3250. Så mange kommer ikke i dag.

Les også

Her er Staals målmaskin på Viking-trening: – Det ga mersmak

«Hvor er han gode»

Tidligere år har vi sett kamper der 1 elleveren har vært ok. Vi har også sett at benken har vært en utfordring. Fra tribunen har vi lurt på når «han gode» kan komme inn å avgjøre kamper i vår favør. Jeg har ikke funnet den spilleren på årevis.

Nå er han jo her med navn som: Hallam, Sale, Torsteinsbø, Bytyqi. Med flere.

Zymer er viktig – for å rykke opp

Zymer viser hva som finnes i ham innimellom. Var veldig god første bortekampen. Men han detter ofte ut og steget samt fintene utføres smålunkent. Rykket tas litt for tidlig eller litt for sent så motstandere lett kan demme opp. Han er kapabel til å finte ut motstandere i en telefonkiosk ved behov. Det må bare utfordres og gjøres flere ganger hver kamp slik at selvtilliten vokser og at det derfor våges mer. Det kan være avgjørende for opprykk eller ei. Faktisk.

Ferdigscorede pasninger er best

For Torsteinsbøs del må det være skamdeilig å servere 2 målgivende på i underkant av 20 min sist. Sånt gir selvtillit. Jeg hadde avskrevet mannen noe ser dere. Mer kan ikke forlanges. Finner Bjarne plass til Fredrik fra start snart?

Les også

Politikerne vil ha egen sak om fordelingen av treningstid på SR-Bank Arena

Spillere nærmer seg

Rolf Daniel Vikstøl, mannen med de «bløde» konsonanter, meldes å være i rute mht. sitt skadeavbrekk. Dette var en kalkulert handel fra Vikings side. De viste om skaden. Ryktene sier at han kan være et lite nytt «dra til tryne» som selvfølgelig er helt greit for meg. Det ser vi helt sikkert i løpet av året.

Ellers er Leo på gang etter sitt overtråkk hvilket gir puslespillet en ny dimensjon. Leo må spille uansett hvem som trekkes opp av hatten. Danielsen må nok vente et par uker før lårskaden leges.

Talentene finnes her!

Kjekt å se at Viking også lukter på de nærmeste talentene. Det å ha en klar filosofi om at lokale prioriteres er slik det skal være og alltid burde ha vært, Særlig når de som regel er minst like gode som spillere fra hvor som helst. Nye Viking igjen. Lokal tilhørighet er alfa og omega for å få full publikumsuttelling. Man ser Bjarnes smålubne hånd her om noen lurte. Meget bra!

Mitt mimringsalibi

Som en liten kuriositet i den nystartede serien: Mitt mimringsalibi kan dette nevnes: 1 1991 var hele ti spillere i stallen fra Rogaland. De andre var ikke fra lengt vekk heller. Ispedd en ilter Ire, noen tekniske bergensere, en målfarlig Lyngdøl, dra til trynet Pedersen og et par fra Bryne som har nå blitt Rogalendinger var det mer en nok. Grei lokal miks gjorde at seriemesterskapet ble tatt.

Vi tar minimum poeng mot Ull/Kisa

Mest sannsynligvis tre om spillerne er like påskrudde som de to siste bortebataljene. Når Brann datt ned i Obos gikk det halve sesongen før de forsto at opprykk absolutt ikke var en «walk in the park». Alle vet hvor de ligger og vaker akkurat nå.

Derfor er det betryggende å se at Viking tilsynelatende har skjønt at hver kamp og prestasjonene der teller. Det å hanke med seg poeng når spillet ikke helt sitter, ja på dårlige dager, er avgjørende når man teller i sammen til slutt. Det blir en tett tabell utover, som nå, og lag som evner å nullstille til «en kamp om gangen» mest, rykker opp.

Tripic og Salte barket sammen

En «meningsutveksling» som resulterte i spark og slag på trening er hakket over grensen og vel så det. Det som er betryggende er at det bunner i vinnervilje. Som regle blir kamphanene enda bedre venner etterpå. Slikt styrker laget i siste instans vet alle som kan fotball. Utestengelse som bedrevitere proklamerer er skivebom. Det må være adrenalin i hode og kropp for å prestere optimalt. Jeg hadde vært mer bekymret for tamme treninger. Men vi kan være enige om at slik oppførsel er for pingler. Det blir med den fighten.

Les også

Her svartner det totalt for Tripic – slo til lagkamerat på Viking-trening

Bryne og de – en levende parentes

En kamp om gangen ja – det gjelder spillere så jeg kan dvele litt med Cupkampen mot Bryne til uken. Det er ikke lett for den inngrodde Jærbuen å fatte at lagene befinner seg på forskjellige hyller og har gjort det i manns minne. Hallo. Det er milevis mellom lagene. Velg et «hatobjekt» i deres klasse. Kom tilbake når eller om dere finner stien noen hakk opp. Vi elsker lokaloppgjør i serien. Dere må bare ta togene først. Dere blir jo alltid frakjørt på perrongen for tiden. Vet dere ikke kommer til å gi med dørene når deres mørkeblå overmenn står på andre banehalvdel. Men dere må bare finne dere i at døren lukkes onsdag. Så nå har jeg fyrt opp min del av bålet. Er vel ingen fare. De kan da umulig lese Vikingblogg.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Viking FK
  3. Ingve Bøe