Meninger

Et tankekors at RBKs supportere er mer verdibasert enn klubbens ledelse

KOMMENTAR: Noen i Rosenborg skjønner at det er viktig å ta vare på verdiene. Bare så synd omgivelsene må minne dem på det.

Rosenborg reverserte beslutningen om å dra på treningsleir til Dubai. Budskapet ble kommunisert av daglig leder Tove Moe Dyrhaug, sportslig leder Stig Inge Bjørnebye og organisasjonssjef Trond Alstad.

Beslutningen om å dra på treningsleir til omstridte Dubai ble reversert mindre enn et døgn etter at den ble kjent. Det må kjennes ubehagelig å bli tvunget til retrett av sine egne supportere. For det skal sies at supportergruppen Kjernen, med Espen Viken i front, skal ha æren for å tvinge frem denne snuoperasjonen. Men det er og blir et tankekors at supporterne har en mer verdibasert innfallsvinkel enn klubben selv.

Det er ikke så lenge siden Rosenborg ble tvunget til retrett i en annen prinsippsak. Da handlet det om kvinnefotball. Styreleder Ivar Koteng sa i utgangspunktet nei til samarbeid med Ørn, men det måtte han gå tilbake på da sponsoren Obos stilte krav om å gi kvinnefotballen økonomisk støtte.

Les hele saken med abonnement