Meninger

Har freden senket seg i Brann?

<p><strong>DODDO-BLOGGEN:</strong> Kritikken av Rune Skarsfjord ligner den Steinar Nilsen fikk før han gikk av som Brann-trener.</p>

LA MANGA, SPANIA 20090216:Branns trenerteam Steinar Nilsen (t.h.) og Rune Skarsfjord under kampen mellom Bodø/Glimt og Brann på La Manga mandag kveld. Bodø/Glimt vant 2-1Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
 • Doddo
  Doddo

Klubben, støtteapparatet, og ikke minst hovedtreneren har blitt evaluert. Styret har konkludert og gitt Rune Skarsfjord full tillit. Samtidig har Skarsfjord erkjent at måten han har styrt laget på har vært i overkant tøff. Det er, hvis jeg har tolket Skarsfjord rett, lovet bot og bedring, ydmykhet og respekt for de kritiske spillerne. Nå skal alt bli bedre.

Det gryende oppgjøret mot nordlendingen er altså slått ned, og dermed er det bare å håpe på at freden har senket seg for godt. Det verste som kan skje er at det fortsetter å ulme, og at det blir et nytt brudd mellom trener og spillergruppe, slik en annen nordlending opplevde.

Ligner Nilsen-saken

Etter 2009-sesongen var det misnøye mot Steinar Nilsen i spillergruppen. I evalueringen kom spillerne med hard kritikk av treneren. Noen av ankepunktene var at Nilsen var full av humørsvingninger og hissige utbrudd, og at råd fra spillerne sjelden ble tatt til følge. Kritikken var altså forbausende lik den Skarsfjord har fått høre den siste uken.

— Vi kan ikke forandre Nilsens person. Det er vi heller ikke interessert i. De synspunktene som har kommer frem har vi tatt på alvor gjennom evalueringen. Vi har også diskutert det med Steinar og vi har en konstruktivitet rundt det, sa Roald Bruun-Hanssen den gangen.

Det er nesten som å høre ham forsvare Rune Skarsfjord for noen dager siden.

Freden senket seg. Tilsynelatende.

Spillernes misnøye med Nilsen blusset raskt opp igjen da 2010-sesongen startet på verst tenkelige vis, og spillerne innså at Nilsen ikke hadde forandret lederstilen en eneste centimeter. Dermed var hans dager i Brann talte. Etter tolv serierunder overtok kameraten hans Rune Skarsfjord hovedansvaret for laget (og så ble Roald Bruun-Hanssen operativ leder/strategisk controller, men det er en annen historie).

Kan skje igjen

Nå repeterer jeg ikke dette for å antyde at noe lignende kommer til å skje igjen, men mer for å antyde at noe lignende kan komme til å skje på nytt. Er misnøyen blant spillerne sterk nok, er det en kraft så sterk at den er umulig å stoppe.

Og jeg skriver ikke dette fordi jeg har en agenda mot Rune Skarsfjord. Tvert imot, jeg har helt siden han overtok styringen av laget vært en varm tilhenger av ham som trener for Brann. Skarsfjord tok laget ut av gjørmen som Nilsen etterlot den i. Med små midler – lommerusk hvis vi sammenligner de med ressursene og kapitalen som Mons Ivar Mjelde disponerte – løftet han laget i 2012 frem til en sensasjonell fjerdeplass. I år har laget vært en tanke svakere. Til gjengjeld har han, med stor suksess, gitt lokale talenter tillit på A-laget, sesongen har vært en revolusjon i så henseende.

Hvis det ikke hadde vært for uoverensstemmelsene mellom spillergruppen og trener, hadde fremtiden sett svært så lys ut. Nå er jeg litt mer usikker.

  Mest lest akkurat nå

  1. 1
   KULTUR
   Publisert:

   Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5