Meninger

HP-bloggen: En strålende bortekamp

<p>Så sinnssykt deilig det er å vinne fotballkamper!</p>

Fornebu 20110619.Viking-keeper Rune Almenning Jarstein gratuleres av Åge Hareide under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Viking i Telenor Arena søndag kveld. Kampen endte 0-1. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
 • Hans Petter Jørgensen

At bunnlaget Viking presterer å vinne to strake kamper og holde nullen i begge er intravenøs medisin for alle oss som hadde mistet troen.

Oppgjøret i gartnerhallen til Stabæk var rett og slett en veldig godt gjennomført bortekamp av Viking. Stort sett veldig solid defensivt, og med giftige kontringer som tilslutt gav oss målet vi trengte.

Jarstein hadde ikke så veldig mye å gjøre i dag, men var patent hver gang han ble satt på prøve. Midtforsvaret, og da særlig vår nye kaptein Sigurdsson, var meget solide, mens sidebackene varierte mer i prestasjonene. Det er spesielt Skogseid som sliter med pasningskvaliteten, selv om innsatsen er upåklagelig.

 • Vi følger Viking: Siste nytt om klubben her

På midten gjorde Mr. T, eller Landu om du vil, en ny god kamp som anker. La nå Landu få vokse inn i denne rollen, så har vi en kjempespiller om et år eller to! Fysikken hans er helt utrolig til å være bare 19 år, og han vipper vekk alt som er av elitespillere. Nisja har også grepet sjansen i disse to kampene. Jærbuen er en teknisk slepen spiller, og målet hans var en perle.

Verken De Lanlay eller Valon Berishan hadde noen stor kamp i dag, og det samme kan vel sies om lillebror Berisha. Det blir likevel jobbet iherdig i samfulle 90 minutter, og det var nok mot et relativt tannløst Stabæk.

To strake seiere er mer enn de fleste av oss hadde forventet nå. Viking sto på kanten av stupet foran Brann-kampen, men har nå jobbet seg inn på fast grunn. Vi tar et lite steg opp på tabellen etter dagens seier, og har nå god kontakt med lagene over oss.

To strake seiere har også gitt oss troen tilbake. Det finnes en vei ut av denne krisen. Ungt pågangsmot og knallhard innsats er resepten. Det vil også bety varierende prestasjoner og varierende resultater fremover. Håpet og gleden er uansett tilbake, og det skal vi nyte nå!

Hva mener du: Kan dette fortsette? Hvem var din bestemann mot Stabæk?

HP

 1. Les også

  Fornebu - Nisjas favorittarena

 2. Les også

  Indridi: - En lagseier

 3. Les også

  Nisja-perle ga ny Viking-seier

 4. Les også

  Hareide setter Nevland inn for Sæternes

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger