Meninger

En overkommelig sesongstart?

<p>Doddo er litt bekymret for Branns sesongstart.</p>

Byline Blogg bilete av Doddo Eduardo Andersen
  • Doddo

På de seks første kampene i årets sesong møtte Brann blant andre Rosenborg, Molde og Vålerenga. Null poeng ble det mot de tre lagene, og stort flere ble det ikke mot Strømsgodset, Sandnes Ulf og Haugesund. Etter seks serierunder lå Brann på fjortende plass med tre poeng. Det preget Brann og publikum resten av sesongen. Selv om Brann tok grep og klatret på tabellen, visste vi at medaljetoget var gått.

Jeg er engstelig for at noe lignende kan hende igjen. Sesongåpningen i 2013 blir ikke lettere enn det den var i 2012. Vålerenga, Rosenborg og Molde er ikke ønskemotstandere for lag som ønsker en myk start på sesongen. Om Brann er i stand til å bite bedre fra seg i mars og april gjenstår å se. Per dags dato er det ingen grunn til å være superoptimist.

Men som vi vet skjer det mye med et fotballag i løpet av vinter. To eller tre nye spillere som kan styrke sentrallinjen i Brann-laget kan være forskjellen på et Brann-lag som opptrer som en middelmådighet og et Brann-lag som kjemper om medaljer.

Ungdommer som Larsen og Barmen vil dessuten være ett år eldre, og ett år mer erfarne. Erik Huseklepp vil forhåpentlig være tilbake i gammelt godt slag. Tomasz Sokolowski vil være skadefri, Fredrik Haugen vil være en av de rutinerte, og muligens er Kim Ojo fortsatt i byen. Det er ingen grunner til å ta sorgene på forskudd.

Men litt bekymret må det være lov til å være.

Det er også lov til å være en tanke oppgitt. Først og fremt over Norges Fotballforbund. Avgjørelsen med å starte sesongen allerede 17. Mars, for så ha to ukers pause, er ikke den rette medisinen mot den dalende publikumsinteressen. Det virker også underlig at en storkamp som Brann-Rosenborg er satt opp midt i fellesferien.

Ideelt for Brann er det heller ikke med kunstgress. I 2012 spilte Brann seks kamper på kunstgress. Samtlige endte med tap. I 2013 skal Brann spille åtte kamper på kunstgress. Hvis den svake kunstgresstrenden fortsetter inn i 2013, kan Brann umulig bli et topplag.

Trøsten er at Brann har bevist før, dog ikke overbevist, at de kan ta poeng på kunstgress. I 2011 tok de sju av atten mulige poeng på kunstgress. I 2010 tok de fem av atten mulige poeng.

Tre måneder og elleve dager til seriestart.

Hva synes du om serieoppsettet?

Les også

    Les mer om

    1. Fotball
    2. Sportsblogger