Meninger

«Viking viste at de er mer enn Veton Berisha»

Han avslutter med to nye mål, og står med 11 totalt denne sesongen. Nå forsvinner Veton til Kaiserslautern eller Nürnberg. Hvordan skal dette gå?

Hans Petter Jørgensen blogger om Viking for Aftenbladet.
  • Hans Petter Jørgensen

Veton Berisha har vært fantastisk denne vårsesongen.

Fokus på riktig trening og kosthold har gjort at Veton fremstår som en bedre utgave av seg selv. I tillegg til alle målene er Veton en lederskikkelse og en fantastisk førsteforsvarer. Det vil garantert merkes at han forsvinner.

Her møter Veton Berisha pressen etter avskjedskampen.

Viking vil sitte igjen med utdanningskompensasjon, og selv om det kan bli et par millioner er det småpenger i forhold til Vetons markedsverdi. Jeg er helt enig med styreleder Granfelt som sier at dette ikke er måten Viking skal drive forretning på. Veton burde selvsagt vært solgt i fjor når vi kunne fått flere millioner for gutten. Problemet var at da scoret ikke Veton i det hele tatt. Det viser noe av knipen klubbene har havnet i etter Bosman-dommen.

Les også

Se Berishas utrolige avskjed med Viking

Jeg vet at Veton Berisha syntes det er tungt å forlate Viking. Særlig nå når alt ligger til rette for en spennende høst.

Jeg forstår samtidig at ambisjonene om nye utfordringer lokker. Kaiserslautern og Nürnberg er store klubber, samtidig som steget ikke er avskrekkende stort for en Tippeliga-profil.

Men Viking er mer enn Veton.

Det viste laget i dag mot et ekstremt defensivt Sarpsborg. Midtbaneduoen Jørgensen og Mets er uten tvil den beste løsningen sentralt. Jeg lar meg særlig imponere av Mets ro på midten, en ro som er nesten lik den Martin Ørnskov viste oss.

I dag syntes jeg også sidebackene våre fortjener honnør. Både Haugen og Danielsen var viktige når Viking måtte søke etter hull i Sarpsborg-forsvaret. Begge hadde mange fine involveringer, og Danielsen hadde et strålende forspill til Bersihas første mål.

Les også

Preget Berisha tok farvel - velger Nürnberg eller Kaiserslautern

Lenge så det ut til at Sarpsborg ikke ville angripe, men på stillingen 3-1 skjedde det noe. Bojan Zajic og Martin Wiig ble satt inn, og plutselig førte Sarpsborg kampen. To enorme sjanser oppstod ikke lenger etter, to sjanser det Viking hadde utrolig flaks.

For Viking er dårlige på å forsvare en ledelse. Vi så det i cupen mot Kristiansund hvor laget gav fra seg ledelsen to ganger. Vi så det også i dag når Sarpsborg skar igjennom forsvaret vårt altfor enkelt. Du kunne se at spillerne var slitne, men det var garantert Sarpsborg-spillerne også etter ekstraomganger mot Brann.

Heldigvis ebbet det ut med 3-1 seier foran ferieglisne tribuner. Det er strålende levert av en klubb i økonomisk krise. Fundamentet er lagt for en svært spennende høst – så spørs det hvem som blir med på reisen?

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Hva syntes du om Vetons valg?

Les også

  1. Berisha herjet med tysk klubb på tribunen

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Viking FK
  4. Veton Berisha