Meninger

Doddo-bloggen: Ned på jorden igjen

<p>Brann gikk fra 5-1 mot Lillestrøm til 0-2 mot Sarpsborg. Tilfeldighet eller indikasjon på hva vi har i vente?</p>

Askar
 • Doddo
  Doddo

Etter 5-1 mot Lillestrøm vokste forventningene til uante høyder. Brann ble av stadig flere nevnt som en medaljekandidat. Det bekymret mange supportere. For var ikke det lave forventningspresset fjorårets fremst suksessformel?

De stigende forventningene må også ha bekymret Rune Skarsfjord. Han har de siste dagene febrilsk prøvd å fjerne favorittstempelet fra Branns trøyer. Til TV 2 sa han:

– Jeg tipper at en firergruppe med Molde, Rosenborg, Tromsø og Vålerenga vil kjempe i toppen. Deretter kommer det et helt kobbel med utfordrere.

Han kunne spart seg bryderiet. Tapet mot lille Sarpsborg satte en effektiv stopper for alt medaljesnakk. Solid Brann ble i løpet av 90 minutter til ustabile Brann.

Det er kanskje like greit at vi ikke forventer for mye av Brann. Det er tross alt et lag med mange nye spillere, et lag som vil trenge tid på å bli samkjørte. Sannsynligheten for at prestasjonene vil variere, slik de har gjort på La Manga, er stor.

Personlig har jeg imidlertid ikke mistet troen på årets Brann-lag. I kampen mot Sarpsborg viste de at spillet mot Lillestrøm ikke var noe blaff. Den sentrale midtbanene, med duellspilleren Austin og tilretteleggeren Sokolowski utfyller hverandre perfekt. Brann angriper fra begge kantene, og Brann vet å legge høyt press på motstanderen.

Spillet har utviklet seg betydelig siden 2011.

Det var Brann som var det dominerende laget i kampen mot Sarpsborg. Det var de som eide ballen, og sto for det kreative spillet. Når de fire faste i forsvaret – Demir, Sævarsson, Jonsson og Korcsmár – er tilbake, tviler jeg at Brann går på en lignende smell.

Brann er ikke bedre enn at de til enhver tid må stille med sine beste spillere som per dags dato er:

Piotr

Sævarsson – Jonsson – Korcsmár – Demir

Askar – Austin – Sokolowski – Mjelde

Nordkvelle

Ojo.

Etter en uke på en gylden sky er vi tilbake på jorden igjen. På få dager har Brann gått fra overlegen seier mot Lillestrøm til ydmykende tap mot førstedivisjonsklubben Sarpsborg. En tilfeldighet, eller en indikasjon om hva vi har vi vente?

 1. Les også

  Doddo-bloggen: For høye forventninger til Brann?

 2. Les også

  Doddo-bloggen: "Kattens lek med kanarifuglen"

 3. Les også

  Doddo-bloggen: Er Brann blitt en medaljekandidat?

 4. Les også

  Doddo-bloggen: Overskuddsklubben

 5. Les også

  Doddo-bloggen: Signér Niasse!

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger