Meninger

Blir det Viking neste år?

BLOGG: En fantastisk norsk kveld i Europa i går. Det er altfor lenge siden Viking spilte disse oppgjørene. Har du tro på at det kan skje neste år?

Det er 13 år siden Viking slo ut Chelsea. Nå håper blåtrøyene på en ny billett til Europa. Foto: NTB Scanpix

 • Hans Petter Jørgensen

Jeg tilhører dem som mimrer i tide og utide om Vikings europeiske bravader. Chelsea-kampen rager selvsagt høyest, men jeg har også varme minner fra kvelden da Viking slo ut Sporting Lisboa med selveste Peter Schmeichel i mål.

Les også

Her er åtte andre sensasjonelle comeback i Norge

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Fortsatt kan jeg lukke øynene og se herlige Magnus Svensson storme alene mot Schmeichel før han setter ballen hardt forbi dansken. Eller da Odd Arne Espevoll trådte fram på straffespark og satte den iskaldt forbi keeperlegenden. Det er fortsatt litt stas når jeg møter Odd Arne på tur med bikkja her i nabolaget. Noen er veldig skeptiske til at man snakker om mulighetene hvis Viking vinner ditt eller vinner datt. Jeg syntes det må være lov til å drømme litt.

Les også

Slik blir jobben som fotballsjef i Viking

Det kjappeste veien til Europa er selvsagt om Viking vinner cupen. Det er en helt grei rute for meg.

I serien ligger Viking for øyeblikket på tredjeplass. Det vil gi kvalik til Europa League. Så hva tror bloggleserne om Vikings sjanser i innspurten?

Les også

Dette er 10 av de største Europa-bragdene i norsk klubbfotball

De fleste er enige om at RBK virker utilnærmelige. Det vil overraske meg stort om RBK roter vekk gullet. Derimot er det åpent om andre og tredjeplassen. I tillegg til Stabæk, Viking og VIF er jeg ganske sikker på at minst ett av lagene bak oss kommer med en høstspurt. Om det blir Odd, Molde eller Godset gjenstår å se. Jeg tror mest på de to sistnevnte.

For øyeblikket syntes jeg det er lite som taler for at Viking plutselig skulle miste høstformen. Laget virker veldig solid. De snudde til seier mot Glimt, og de slår tilbake med seier etter et surt tap mot Haugesund. Når nå laget har fått styrket troppen med Moore og Solli samtidig som Sverrisson og Soares er på vei tilbake fra skade har vi god bredde til å tåle en karantene eller to.

To nøkkelkamper

Jeg vil ikke spekulere for mye, men jeg tror det blir kamp om plassene helt til siste serierunde. Hjemmekampen mot Stabæk og bortekampen mot Molde helt på tampen av sesongen kan bli avgjørende.

Først ut er likevel Odd som leverte tidenes sjokkåpning mot Borussia Dortmund. 17 sekunder tok det før Jone Samuelsen headet inn 1-0. Det økte på til 3-0, men Dortmund viste klasse ved å snu kampen til 3-4. Det ble nok en opplevelse for minneboka for både spillere og supportere, men for Viking må dette være en kjempefordel. Selv ikke Fagermo klarer å stable dette laget på beina til søndag ettermiddag. Jeg tror Viking kan klare poeng i Skien mot slitne Odd-bein.

Jeg er med som assistenttrener når Vikings gutter 15 denne helgen spiller Audi cup på Stabæk. Det betyr at jeg må følge A-laget via mobil. En kampblogg kommer senere søndag kveld.

Hva tror du? Hvilke lag tar de tre øverste plassene i Tippeligaen i år? Tror du på poeng mot Fagermos gutter?

 1. Les også

  Meld deg på Gatecupen nå

 2. Les også

  Viking sa nei til 5 millioner

Les mer om

 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Viking FK

Flere artikler

 1. MENINGER
  Publisert:

  Fem avgjørende Viking-kamper

 2. MENINGER
  Publisert:

  Vikings kamp for medalje blir et bikkjeslagsmål

 3. MENINGER
  Publisert:

  «Er løpet kjørt om vi taper mot Tromsø?»

 4. FOTBALL
  Publisert:

  «Både vi og Viking trengte denne kampen»

 5. FOTBALL
  Publisert:

  «Laget har ikke vært det samme etter semifinaletapet»

 6. MENINGER
  Publisert:

  Mange grunner til at Viking kan ta medalje