Meninger

Bygutten som er gull verdt for TIL

KOMMENTAR: En ny ung lokal profil er endelig på gang i Tromsø, skriver Rune Robertsen.

  • Rune Robertsen
    iTromsø

AALESUND — TROMSØ 0-2

Da 18 år gamle Mikael Norø Ingebrigtsen i ettermiddag ble matchvinner i sin debut fra start i eliteserien, var det spesielt av mer enn en grunn.

Ingebrigtsens gjennombrudd på toppnivå kom da han etter 29 minutter ut i TILs bortekamp mot Aalesund gjorde 1-0 i oppgjøret som endte med 2-0 til Gutan.

Les også

Her scorer Mikael (18) sitt første eliteseriemål

I timene etter kampen har mye allerede vært sagt og skrevet både i media og sosiale medier om stortalentet, og mer vil definitivt komme.

For det er morsomt nok at en spiller som Ingebrigtsen debuterer med å score. Men Mikaels mål treffer dem som følger TIL tett helt innerst i hjertet.

Grunnen er enkel. Mikael er fra byen. Han er oppvokst i Vesterlia og Hansmarka. For dem som ikke er lokalkjent i Tromsø er det bare noen lange snøballkast unna Alfheim stadion.

Rune Robertsen, sportsredaktør hos iTromsø.

Se på startoppstillingen mot Aalesund. Med unntak av Ingebrigtsen er spillerne fra Sverige, Tsjekkia, Trondheim, Karasjok, Øksfjord, Fredrikstad, Andøya, Storsteinnes og Ringvassøya.Ikke misforstå. At spillere fra resten av Norge ispedd utenlandske importer kommer til Tromsø for å spille, er slik det må og skal være.

Like fullt er det noe helt eget og nært når en spiller fra byen slår igjennom og blir en spiller det snakkes om.

Les også

Drømmedebut for Mikael (18) i Tromsø-seier

Da TIL rykket opp i 1985, besto laget med få unntak av bare ”byguta” med Lars Espejord, Truls Jenssen, Tor Pedersen og Tore Nilsen i spissen.

Verden er i dag skrudd sammen på en helt annen måte, men betydningen av å ha en ekte tromsøgutt på laget kan ikke undervurderes – verken for TIL eller byen.

Ja, han har bare spilt en kamp fra start, og har fortsatt en lang vei å gå for å bli en stabil eliteseriespiller.

Men for TILs ønske om å vinne tilbake byen etter å ha vært nede i 1.-divisjon kunne ikke 18-åringens gjennombrudd kommet på et bedre tidspunkt.

Han er klubbens nye ”posterboy” og allerede nå en av de store profilene. Den utseendemessige sammenligningen med Martin Ødegaard taler ikke akkurat imot Ingebrigtsens popularitet, særlig blant de i Tromsø som ikke er så fotballinteressert. Han er spilleren alle nå snakker om og vil se med egne øyne når Stabæk kommer på besøk på torsdag.

NYTT LOKALT TALENT: Mikael Norø Ingebrigtsen imponerte mot Aalesund.

For en klubb som i de to første hjemmekampene i år i snitt har hatt cirka 1.000 færre tilskuere enn budsjettert kunne ikke timingen vært bedre – både på og utenfor banen.Jeg har tidligere etterlyst profiler i TIL. De betyr snakk over kaffebordet, engasjement, medieomtale, og til syvende og sist penger i kassa for klubben. Nå er en ny juvel i støpeskjeen, og det blir spennende å se om TIL klarer å foredle han på rett måte. Eksemplene på lokale spillere som ikke har lyktes finnes nemlig også.

Les også

Slik vurderer vi Tromsø-spillernes innsats

Aalesund-kampens resultat var optimalt for Gutan. Etter bare ett poeng på tre kamper begynte spørsmålene å komme vedrørende hvor godt laget er etter opprykket. Noen begynte til og med å rope og skrike bare etter en serierunde om hvor vanskelig og tøff denne sesongen skulle komme til å være.

Det er uklokt, all den tid ingen rykker ned allerede i april, og eliteserien ikke har satt seg før godt ut i mai. Da kan man se på tabellen og ta vurderinger på hvordan laget ligger an. På våren kan man nemlig på kort tid gå fra bunn til topp.

TIL fikk en god opplevelse i Ålesund, og det gjør at alt ligger til rette for at klubben skal ta med seg selvtillit inn i de neste kampene mot Stabæk, Start og Mjøndalen. Bortespøkelset er borte, Zdenek Ondrasek scoret igjen og man holdt samtidig nullen i eliteserien. Alt er like fullt ikke rosenrødt, og jeg forventer mye mer fra en rekke spillere.

Men i dag snakker alle om Mikael Norø Ingebrigtsen.

Du verden, så morsomt det er når en ekte tromsøværing presenterer seg på den nasjonale fotballscenen.

Les også

  1. Tromsø-debutanten: - Ubeskrivelig følelse

  2. Steinar Nilsen: – Kollektivet er stjerna vår

Les mer om

  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. Tromsø IL
  4. Rune Robertsen
  5. Mikael Ingebrigtsen