Meninger

Doddo-bloggen: Forvandlingen

<p>En optimistisk Doddo gleder seg til 16. mai-kamp — og resten av sesongen - etter Branns forvandling mot LSK.</p>

Byline Blogg bilete av Doddo Eduardo Andersen
 • Doddo
  Doddo

Da Bentley scoret det første målet mot Lillestrøm, virket alt så enkelt igjen. Det var som å oppleve 2011 igjen. Da var det bare å sende en lang ball opp til Kim Ojo, som med en flokk kanarifugler rundt seg frigjorde seg og fikk headet bort til Bentley. Han satte ballen enkelt i mål.

I løpet av det øyeblikket forsvant ikke bare frykten for å feile i Bentleys sinn, den forsvant fra hele laget. All motgangen, alle negative tanker, all den dårlige karma som vært i Brann-laget var med ett borte.

Resten av kampen ble en lek for Brann-spillerne. Rettelse: Nesten hele kampen ble en lek. Mellom det 39. og 43 minuttet av kampen falt Brann tilbake til gamle synder.

Men så ble det en lek igjen.

Hvorfor løsnet spillet til Brann i akkurat den kampen?

Det er noen som har påpekt den svake motstanden Brann fikk, og de har et lite poeng. Lillestrøm har ikke vunnet én eneste seriekamp i år. Men ifølge Lillestrøm-kjennere, har laget vist oppløftende spill i mange av kampene, senest mot Haugesund. Søndagens kamp var årsverste for dem. Det tror jeg har noe med Branns prestasjon å gjøre.

Jeg tror Branns forvandling handlet om tre faktorer:

1. At de små marginene gikk Branns vei.

2. At Skarsfjord traff med laguttaket.

3. Formutløsning hos enkelte av spillerne.

Det siste punktet var lett å registrere. Bentley har vært alt annet enn god for Brann siden han kom halvskadet til Bergen i fjor. Men i kampen mot Viking så vi tendenser til det han hadde vist i Odd. Mot Lillestrøm brettet han endelig ut hele sitt register. Da klarte han å holde på ballen i trengte situasjoner. Presisjonen på pasningene hans var høy, og han scoret tre mål. Bentley var en åpenbaring. Endelig hadde Brann to kantspillere som fungerte samtidig.

Skarsfjord traff med laguttaket. Ikke bare fordi han ga Bentley tillit, men også fordi han lot Mjelde spille på en plass der han trives og ikke blir avslørt på farten, der han får vist frem sine beste kvaliteter. Det har vært debatt om det er Fredrik Haugen eller Fredrik Nordkvelle som skal spille i den offensive midtbaneposisjonen, men ingen av dem har så langt vært noen suksess i den rollen. Erik Mjelde derimot fant seg umiddelbart til rette på Guastavinos gamle plass.

Dessuten fungerte også den defensive midtbanen. Også på den plassen har Skarsfjord vært nødt til å eksperimentere med forskjellige spillere, uten at noen av dem har gjort seg bemerket, ikke før Kristoffer Barmen ble gitt den nødvendige tilliten. Den unge bergenseren har vært imponerende god. I kampen mot Lillestrøm hadde han igjen Austin ved sin side, slik han hadde det mot Vålerenga — en annen god prestasjon av Brann - og de to utfylte hverandre perfekt.

Austin har vært høyt og lavt denne sesongen. Nå var han tilbake der han skal være, uten å utføre hodeløse taklinger, uten å bli skadet, uten å pådra seg fargerike kort. Denne gangen var han bare god.

Den verste motgangen til Brann tror jeg er tilbakelagt stadium. Fra nå av kommer de til å plukke poeng oftere enn det de gjorde i mars og april. Men om de tar poeng mot Sogndal, det gjenstår å se. Brann kan i løpet av sekunder - slik vi så sist - gjøre elementære feil og bli avslørt på tempoproblemene i forsvaret.

Men det er i hvert fall et berettiget håp om seier. Lagene har kryssende formkurver. Sogndal har tapt tre kamper på rad. Mot Florø, Strømsgodset og Viking. Brann har vunnet to og spilt uavgjort én gang på de tre siste (Florø, Lillestrøm og Viking).

Hva tror du? Tør du håpe på seier? Jeg er i hvert fall optimist.

 1. Les også

  Aabrekk håper han ikke får jobb før neste år

 2. Les også

  Sogndals omsetning rekker ikke til Branns lønninger

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Han kjøpte biler, dyre klokker og en leilighet i Spania. Nå vil påtalemyndigheten inndra formuen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
  VERDEN
  Publisert:

  Direktestudio: Krigen i Ukraina