Meninger

«Nye» Emery inspirerer nye takter fra Sevilla

En forandret Unai Emery har jagd bort borteskrekken og stablet sammen en seiersrekke, blogger Nicholas Bergh fra Spania.

SEVERDIG: Unai Emerys innsats på sidelinjen er verd inngangspengene alene.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

I Premier League har «London-Derby» blitt et svært utvannet begrep. I La Liga blir «Andalucia-derby» også kastet rundt i overkant mye. Men den relativt korte avstanden mellom Granada og Sevilla var åpenbar på Estadio Nuevo Los Cármenes søndag ettermiddag. Sevilla-supporterne nøyde seg ikke bare med hjørnet som vanligvis tilegnes bortesupporterne, men «Sevillistas» var også spredd utover andre deler av stadion – side om side med Granada-supporterne.

Totalt var 3000 bortesupportere på plass, et uvanlig høyt tall i den spanske toppdivisjonen. Dette ga også en pekepinn på hvilket lag som skal forsvare regionens ære denne sesongen. Hadde Granada vunnet hadde de passert Sevilla og inntatt tittelen som Andalucias best plasserte lag.

Les også

Han senket Barcelona

Men det gjorde de altså ikke. Det lure sommerkjøpet Carlos Bacca scoret for Sevilla før pause, mens Youssef El-Arabi utlignet for vertene fra straffemerket etter timen. Etter det stod kampen og vippet. Etter 82 minutter byttet Granada-sjef Lucas Alcaraz inn Diego Buonanotte for Recio. Måten midtbanespilleren spurtet mot benken da hans nummer kom opp på fjerdedommerens tavle viste at Granada hadde ambisjoner om tre poeng – spesielt hvis man ser det i forhold til hvordan Sevillas Vicente Iborra hadde luntet av to minutter tidligere da han ble erstattet av Kevin Gameiro.

Det var forståelig at Sevilla virket fornøyd med ett poeng. Seieren mot Espanyol før landslagspausen var deres første borteseier dette kalenderåret. Men kampen i Granada skulle vise seg å bli et tegn på at Unai Emery endelig har lyktes i å jage vekk bortespøkelset. Ut av intet kom nemlig vinnermålet, da nettopp innbytter Kevin Gameiro fant hjørnet med et flott langskudd.

Det ville vært grådig av Sevilla å ikke være fornøyd med ett poeng. Derfor var nok denne «bonus-seieren» ekstra deilig. Den var også nødvendig. Sevilla ender helgen på en 8.plass, 7 poeng bak Athletic Bilbao på fjerdeplass. Det er også den plassen Sevilla bør sikte på.

Gary Medel, Alvaro Negredo, Jesús Navas og Geoffrey Kondogbia forsvant riktignok i sommer, men pengene ble brukt på å kjøpe ni nye spillere. Derfor ble Unai Emerys menn trukket frem som én av favorittene til en topp fire-plassering før sesongstart. Men Sevilla kan ha gått i samme felle som Tottenham, som også har slitt med en ujevn sesongstart etter store endringer i sommer.

Sevilla har også vært alt for ustabile til å nærme seg Mesterliga-plassene de siste sesongene. Så ille har det vært, at forrige ukes godbit for Sevilla-fansen, 4-0 kalasseieren mot erkerival Real Betis, var første gang på ni måneder at Sevilla hadde vunnet to strake ligakamper. At de ikke nøyet seg med det, men også forlenget seiersrekken til tre strake i Granada indikerer at nysigneringene begynner å bære frukter for rødtrøyene.

Den beste nyerverelsen dette året kan imidlertid ha vært Unai Emery selv, som erstattet Míchel i januar. 42-åringens bruk av dresser med albuelapper ser ut til å ha startet en trend blant hans managerkollegaer i La Liga. Heldigvis for Sevilla er det ikke bare albuelappene Emery står for. I hans tre siste sesonger som Valencia-sjef leverte han tre tredjeplasser, noe som kan sees på som perfeksjon for alle klubber unntatt de to spanske gigantklubbene. Likevel måtte han takke for seg i 2012. Mange antydet at det var Emerys intense personlighet som ble for mye for Valencia. At han er energisk var også åpenbart på kampdag. Han forbrente mer kalorier i sin tekniske sone enn de fleste av hans spillere, og hans gester på sidelinjen ble latterliggjort.

Etter at han returnerte til La Liga etter sitt korte opphold i Spartak Moskva, har imidlertid Emery dempet den noe parodiske opptredenen på sidelinjen. På Estadio Nuevo Los Cármenes søndag fremstod han som en mye roligere utgave av seg selv. Den roen vil nok han og Sevilla trenge når racet om Europa-plassene begynner å dra seg til i våres. Etter kampen fremhevet han viktigheten av å holde beina plantet på jordet, etter den nylige formforandringen.

– De beste stopper aldri, man må være kald-blodig når man analyserer kampene, sier Emeryifølge AS.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Liga BBVA
  4. Granada CF
  5. Sevilla FC