«Trenersparkingen i Nest-Sotra er ikke en toppklubb verdig»

Kulturen i Nest Sotra holder ikke mål, skriver Tore Strand etter sparkingen av trener Michael Schjønberg.

Nest-Sotras danske trener er ferdig i klubben.
  • Tore Strand

Nest Sotra har vel en sesong bak seg i 1. divisjon. På den korte tiden har klubben allerede avslørt en intern kultur som ikke holder mål for en representant på nest øverste nivå.

Les også

Schjønberg ferdig i Nest-Sotra etter syv kamper

Å gi en trener sparken samme dag som laget har en viktig hjemmekamp mot Bærum, høres svært amatørmessig ut. Hvis det var tapet på Høddvoll sist søndag som var den utløsende årsak, så burde beskjeden kommet lenge før.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Rapportene fra Ulsteinvik fortalte imidlertid om et Nest Sotra-lag som hadde noe på gang etter en svak start på sesongen. Det ble riktignok nok et tap, men kun syv kamper ut i sesongen er det vrient å forsvare hvorfor en trykket på panikkknappen.Jeg beundrer måten Michael Schjønberg tilsynelatende takler avskjedigelsen på. Han har vært med så lenge i fotballen at han kjenner godt til de forskjellige prosessene. Nå rammet det ham, og det burde være helt unødvendig så tidlig i sesongen.

Ser en på det som har skjedd i Nest Sotra det siste året, så kan det synes som om det er en sterk spillergruppe som har styrt begivenhetene. Ruben Hetlevik overtok i fjor da Alexander Straus gikk til Godset. Da også begrunnet på Nests hjemmeside med hans tillit i spillergruppen.

Michael Schjønberg ble hentet fra Vålerenga, og Nest-lederne burde vite hva de fikk da de gikk for dansken som har vunnet Bundesliga. Kanskje ikke en helt A-4-trener ut fra norsk målestokk, men det å være høyre hånd til Kjetil Rekdal er for meg et godt nok tegn til at vi snakker om en person med mye fotballkompetanse.

Hans mandat var å profesjonalisere klubben. I stedet ender det med det motsatte.

Nest Sotra ga ikke Schjønberg tid til å utføre sitt oppdrag. Måten sparkingen har skjedd på oser av en klubb som ikke har hatt en ledelse som har stått på broen når det har stormet. Det ligner et aldri så lite spillermytteri.