Meninger

Laget som nekter å spille uavgjort

Uavgjortlaget Viking har sluttet å spille uavgjort. Hva er det som skjer?

SPILLER «ALDRI» UAVGJORT: Her feirer Viking-spillerne scoring mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

  • Hans Petter Jørgensen

Etter atten serierunder står Viking med en eneste uavgjort-kamp. Det var hjemmekampen mot Odd i syvende serierunde. Dette er altså laget som i fjor spilte uavgjort i nesten halvparten av kampene sine. 12 av 30 kamper endte uavgjort i 2014. Året før sto Viking med 10 uavgjort.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

U er ikke bare lyden som høres fra tribunene når det går dårlig. Uavgjort betyr lunkne følelser for alle involverte. U eller uavgjort er resultatet ingen er fornøyd med. Så sant det ikke har stått 0-3 til pause og laget ditt snur det til 3-3. Da hadde jeg for eksempel vært veldig fornøyd mot Vålerenga, men selv da nektet Viking å spille uavgjort. I stedet gav de mørkeblå ballen til VIF og sørget for årets sureste opplevelse. Uavgjort gir bare ett poeng og er som regel en fattig trøst. Lørdagens motstander Sarpsborg har tapt like mange kamper som Viking, men ligger likevel rett over kvalikplassen. Det skyldes at Østfold-laget også har 7 uavgjort så langt denne sesongen.

Det forteller om et lag som ikke klarer å avgjøre jevne kamper.

Les også

Derfor takket Jonevret ja til tre nye år i Viking

For det er gjerne hovedforklaringen på hvorfor Viking har dumpet uavgjort-trenden. Endelig har klubben hatt målscorere som kan straffe motstander. Serien er bare drøyt halvspilt, men Viking er bare åtte mål bak totalt antall scorede mål i hele fjor. 42 i hele 2014 – 34 så langt i 2015. Selv om toppscorer Veton Berisha har forlatt oss har målene fortsatt å komme(med et soleklart unntak for FKH-kampen).

Når det er sagt skal forsvaret også ha sin del av æren. Det er bare fire lag i Tippeligaen som har sluppet inn færre mål enn Viking denne sesongen. Særlig på bortebane har forsvaret vårt vært gjerrig. På ni bortekamper har Viking sluppet inn ni mål. Det er på hjemmebane vi har sprunget lekk er par ganger.

Viking er ikke lenger det grå uavgjortlaget. Det liker jeg. Jeg håper trenden fortsetter også mot Sarpsborg på lørdag.

Hva mener du? Tror du på seier lørdag? Eller er du kanskje fornøyd med uavgjort?

Les også

  1. Denne trioen kan havne i Viking

  2. Her jubler Veton Berisha for sin første fulltreffer

  3. Stortalentet Bjørlo ikke til Viking nå

Les mer om

  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. Viking FK